Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 3 motive ale aparitiei cearcanelor

3 motive ale aparitiei cearcanelor

Ar fi minunat dacă am putea să luăm o pastilă magică şi imediat cearcănele noastre să dispară sau pungile de sub ochi să se retragă. 
Din păcate nu a fost inventată încă o astfel de pastilă care să înlăture cearcănele, care, de obicei, sunt moştenite.
Ai auzit bine, cearcănele sunt moştenite de la părinţi, dar apar şi odată cu înaintarea în vârstă – pielea din jurul ochilor se subtieaza şi astfel vasele de sânge devin mai vizibile. 
Dar dacă tot le avem, există vreo metodă prin care putem scăpa de ele?
În primul rând trebuie să ştim că sunt 3 tipuri de cearcăne. 
1. Hiperpigmentarea. Cercurile de culoare închisă din jurul ochilor apar cu precădere la femeile cu ten închis la culoare. Ele apar din cauză că organismul produce prea multă melanină.
2. Venele albăstrui. Cu vârsta, pielea din jurul ochilor se subţiază, astfel permiţând venelor să fie mult mai vizibile. În acest caz se încadrează femeile cu tenul deschis laculoare.
3. Fluxul sangvin. Pungile de sub ochi sunt cauzate de circulaţia proastă a sângelui sau de retenţia de apă. Pungile ce nu se retrag niciodată sunt ereditare. Cele temporare apar din cauza stresului, a lipsei de somn sau a fumatului.
Pentru a determina care este cauza apariţiei lor, apasă uşor cu degetul pe zona de sub ochi. Dacă pielea se luminează pentru o clipă înseamnă că ai o circulaţie slabă. Dacă nu se luminează, cauza apariţiei lor este hiperpigmentarea.
Cum tratăm cearcănele 
Cearcănele cauzate de hiperpigmentare pot fi tratate cu laserul, dar pentru asta trebuie consultat un medic de specialitate.
Dacă ai pungi sub ochi încearcă să dormi cu faţa în sus. Poţi să le tratezi şi cu pliculeţe de ceai negru. Umezeşte pliculeţele, răceşte-le în frigider şi pune-le apoi pe ochi,ca pe nişte comprese.
Dacă nici aşa nu dispar pungile de sub ochi mergi la doctor pentru a primi tratament specializat.
Ascunde-le cu machiaj 
Machiajul ne va ajuta mereu să ascundem cearcănele, indiferent de tipul lor.
Pentru un efect natural, aplică mai multe puncte de anticearcan sub ochi, apoi întinde-l atent cu degetele inelare – distribuie-l delicat prin taparea zonei.

Tu ce alte soluţii ai pentru a scăpa de cearcăne?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns