Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 3 sfaturi pentru aplicarea rujului roșu de la un make-up artist

3 sfaturi pentru aplicarea rujului roșu de la un make-up artist

ruj rosu

Dacă tot suntem în luna iubirii, iar culoarea care ne sugerează cel mai bine dragostea, de ce sa nu-i dam Cezarului ce-i al Cezarului? Rujul roșu este un simbol clasic al cochetăriei feminine și nu există nicio femeie căreia să nu-i stea bine cu ruj roșu. Nu o spunem noi, ci experții. Mihaela Rotaru, make-up artist, spune că secretul stă în alegerea nuanței potrivite, deoarece există o nuanță pereche perfectă pentru orice fototip de piele.

Cum alegi rujul roșu?

„În funcție de tonalitatea pielii tale – dacă tenul tău are o culoare ușor rozalie, ai tonalitate rece, iar dacă acesta este gălbui, tonalitatea tenului tău este caldă – poți merge pe nuanțe de roșu delicat, cu subton rece, în cazul in care ai o tonalitate a pielii rece. Pe nuanțe de roșu cu reflexii aurii, spre portocaliu se merge în cazul unui ten cald”, a explicat Mihaela Rotaru, make-up artist și autor al cărții Frumoasă cu orice chip.

Textura joaca și ea un rol important în aspectul final al buzelor și ar trebui să ținem cont și de aceasta. „În cazul în care avem buze mai subțiri și  tenul este curat, fără prea multe imperfecțiuni, este recomandat să folosim texturi mai lucioase, pentru a da volum buzelor. În cazul buzelor pline, se poate merge fie pe variante lucioase (daca tenul nu are imperfecțiuni majore), fie pe mat”, mai spune Mihaela Rotaru.

Tehnică impecabilă în trei pași:

  1. Pregătește buzele cu ajutorul unui scrub, urmat de o hidratare intensă. Astfel, rujul se va așeza perfect și va dura mult mai mult timp, asigură expertul.
  2. Folosește un creion contur. Acest lucru va împiedica rujul să migreze în liniile fine din jurul buzelor, păstrând astfel conturul precis al acestora.
  3. Aplică un strat de ruj. Dacă iți dorești să-i sporești rezistența, ia surplusul cu ajutorul unui șervețel uscat, aplică puțină pudră și reaplică apoi un nou strat de ruj și ești gata!, conchide make-up artistul Mihaela Rotaru.

Tu cât de des folosești rujul roșu? Face parte din rutina ta zilnică sau îl alegi doar pentru ocazii speciale?

 

 

Sursă foto: PR, pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns