Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 3 sfaturi pentru un gât superb

3 sfaturi pentru un gât superb

gat frumos

Ne cremuim fața, o protejăm, o machiem, dar să fim sincere: cam uităm de gât. Iar gâtul e acela care ne trădează vârsta, pentru că, având glande sebacee mai puține, pielea uscată din această zonă se ridează mai repede. Valabil și pentru decolteu, cu menținuea că pielea de desupra sânilor poate fi și o piele grasă – aceasta are avantajul că se ridează mai târziu, dar și dezavantajul micilor iritații și aspectului roșiatic.

Să vedem ce putem face pentru a menține în bună formă pielea de pe gât și decolteu. Iată trei sfaturi pentru gât superb adunate de la dermatologi:

1. Nu uita de protecția solară

Zona gâtului nu e de obicei machiată – apropo, poți coborî cu fondul de ten până spre gât, dacă are o textură ușoară, destinată tenului sensibil – și din această cauză, la ivelul ei, protecția împotriva razelor ultraviolete e zero. Iar acestea fac ravagii, duc, pe negândite, la apariția ridurilor și la aspectul acela foarte neplăcut de piele de curcan. Nu mai vorbim de pete, alunițe, iritații, pe care e bine să le previi aplicând zilnic cremă de protecție solară. Chiar dacă vara a trecut de ceva vreme!

2. Hrănește pielea uscată

Cum spuneam, pielea de pe gât e mai uscată decât în alte zone ale corpului. Răsfaț-o zilnic cu o cremă onctuoasă, hrănitoare și hidratantă. Preferabil una antirid! Folosește și pentru gât cea mai bună cremă de față pe care o ai, nu te limita să-l ungi doar cu loțiune de corp.

3.Ai grijă la poziția capului

Statul multă vreme în fața computerului și butonarea obsesivă a telefoanelor mobile (cu capul în jos, bineînțeles) au multe păcate pentru sănătate, dar și pentru frumusețe. Gâtul are de suferit din pricina acestor posturi defectuoase, contracția mușchilor care susțin astfel poziția capului duce la apariția ridurilor, în special a acelor linii orizontale atât de evidente la persoanele de vârsta a treia.

Ai grijă deci la poziție: Capul sus! 🙂

Text: Alina Grozea

Foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns