Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 31 de sfaturi racoritoare

31 de sfaturi racoritoare

Un plus de pros­peţime nu strică niciodată și, mai ales când temperaturile cresc, mici sfaturi care să te facă să te simţi ca abia ieşită de sub duş sunt bine-venite.

Un aspect impecabil se menţine pe orice temperatură dacă aplici trucurile potrivite la momentul oportun. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te simţi bine şi atunci când temperaturile cresc.

Ψ Renunţă la machiajul complicat în favoarea altuia natural şi în strat subţire, care să nu se întindă pe parcursul zilei.

Ψ Pentru un plus de prospețime, ține crema de zi în frigider și aplic-o rece.

Ψ BB sau CC? Orice variantă e bună pentru vară, deoarece asigură tenului protecţie şi dă culoare fără să încarce.

Ψ Hidratează-ţi mâinile de câteva ori pe zi, iar ca să scapi de senzaţia uleioasă a cremei, aplică loţiunea imediat după ce te-ai spălat pe mâini: fiind încă deschişi, porii vor absorbi imediat crema.

Ψ Orice cremă de zi folosești, o pudră bronzantă aduce tenului o culoare senzuală, dar ţine în frâu şi secreţia de sebum, iar pielea nu mai lucește.

Ψ La plajă, poţi înlocui fondul de ten cu o cremă colorantă cu SPF 50. Tenul va avea o culoare uniformă şi e astfel perfect protejat.

Ψ Poartă parfumul potrivit. Vara, când temperatura creşte, parfumurile îşi înteţesc aroma: dacă sunt prea dulci, ele pot deveni supărătoare. Se pretează la anotimp cele florale, marine sau citrice.

Ψ Ca antiperspirant poţi folosi piatra de alaun – o variantă naturală pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Se găseşte în magazinele naturiste.

Ψ O dată pe săptămână, aplică o mască de argilă pentru a reda tenului mineralele pierdute prin transpiraţie şi pentru a curăţa porii.

Ψ Păstrează-ţi pielea fină pe picioare  chiar dacă utilizezi aparatul de ras! Tot ce trebuie să faci este să folosești, pe post de cremă de ras, o fiolă de vitamina E uleioasă. Vitamina este hidratantă și previne iritaţiile produse de lamă.

Ψ În zilele cu soare fierbinte, aplică pe păr un balsam leave-in cu SPF sau puțin ulei de păr.

Ψ Mănâncă morcovi! Te vor ajuta să obţii un bronz frumos, dar şi să-ţi menţii starea de prospeţime prin efectul răcoritor pe care-l aduc.

Ψ Fă-ţi manichiură semipermanentă şi vei avea unghiile perfecte toată luna. Oja normală aplicată peste ea nu se va ciobi nici un pic.

Ψ Un tratament cu o cremă anticelulitică criotermică este o soluţie bună pentru a reduce din stratul de grăsime de pe coapse, şolduri şi abdomen. O poţi folosi şi pentru braţe, ca să le conferi supleţe.

Ψ Din cauza căldurii, pierzi calciu, un element bun pentru piele, dar îl poţi înlocui răsfăţându-te cu o îngheţată cremoasă.

Ψ Alege gelurile de duş cu extracte de citrice, plante aromatice sau mentol pentru o senzaţie de răcoare de lungă durată.

Ψ Crema pentru ochi este o bază de hidratare excelentă pe care nu trebuie în nici un chip să o omiţi, dar poți renunța la textura grasă și să folosești una gel pentru o şi mai bună hidratare.

Ψ Dacă vrei să slăbeşti mai repede, fă o baie cu 1 kilogram de sare o dată pe săptămână.

Ψ Menţine-ţi pedichiura impecabilă masând degetele şi călcâiele în fiecare seară cu un pic de ulei.

Ψ Foloseşte produse de îngrijire care să conţină colagen pentru a păstra tenul neted şi părul mătăsos.

Ψ Înlocuieşte crema de corp cu un ulei special care să hidrateze pielea în profunzime. Aplică acest tratament de două ori pe zi pentru un efect de durată.

Ψ Alege o mascara waterproof pentru a evita orice situaţie neplăcută.

Ψ Poartă ochelari de soare pentru a evita formarea ridurilor din jurul ochilor.

Ψ Seara, răcoreşte-ţi picioarele într-o baie cu felii de lămâie. În câteva minute, picioarele vor fi detensionate şi suple.

Ψ Vopseşte-te cu cel puţin o săptămână înainte de a pleca în vacanţă pe plaiuri însorite sau la întoarcere, pentru a-i păstra părului cât mai mult sănătatea.

Ψ În zilele caniculare, poartă coc! E o coafură la modă, care se face uşor şi împiedică transpiraţia cefei.

Ψ Mănâncă legume şi fructe, pentru că aduc organismului răcoare, şi mai puţină carne, aliment care-l încălzeşte. Când corpul este răcorit, şi machiajul ţine mai bine, chiar dacă e foarte cald.

Ψ Răcoreşte-te cu un ceai verde rece. Antioxidanţii pe care-i conţine îţi vor păstra pielea netedă, fără riduri.

Ψ Înainte de epilare, răcoreşte-ţi pielea cu gheaţă! Plimbă un cub de gheaţă pe zonele sensibile pe care urmează să le epilezi, şi senzaţia de răcoare o va diminua pe cea de durere.

Ψ Nu face duşuri fierbinţi, ci călduţe; astfel, vei transpira mai puţin.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.30/31.07.2014

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns