Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 beneficii ale exfolierii

5 beneficii ale exfolierii

Pentru multa lume, sa-ti racai pielea pare un obicei barbar, insa este extrem de necesar.

In plus, nu trebuie s-o agresezi, fiindca exista o multime de solutii adaptate fiecarui tip de piele si de suportabilitate. Fie ca ne referim la ten, corp sau talpi, exfolierea este un adevarat tratament de frumusete.

Daca acest ritual nu e integrat in rutina ta de ingrijire, iata care sunt motivele pentru care nu ar trebui sa-l ocolesti.

Lasa pielea neteda si luminoasahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/11/21/exfoliere-art1.png

Dupa indepartarea celulelor moarte, pielea ramane fina si extrem de luminoasa, ba chiar si pistruii sau petele solare se diminueaza in intensitate.

Stimuleaza regenerarea pielii si aduce relaxare

In timpul exfolierii, pielea este masata, iar circulatia e stimulata, la fel si functiile acesteia – sinteza de elastina si colagen –, ceea ce duce la un tonus mai bun al pielii. Porii eliberati ofera o mai buna oxigenare, iar masajul propriu-zis aduce relaxare.

Diminueaza ridurile si inlatura punctele negre

Un tratament antirid consta in exfoliere, peeling sau dermoabraziune, adica indepartarea straturilor de celule moarte si a stratului superior al pielii, ceea ce duce la diminuarea vizibila a ridurilor si la stergerea liniilor fine.

Pielea, hranita si hidratata

Odata ce pielea este debarasata de celulele moarte, tratamentele aplicate pe piele isi intensifica actiunea, pentru ca substantele penetreaza mai usor si astfel hranirea si hidratarea se fac mai profund.

Machiajul adera mai bine

Grasimile si celulele moarte de pe ten impiedica fardurile sa adere bine pe piele, iar fata va avea un aspect zgrunturos si, in scurt timp de la aplicare, fardul se va strange in pliurile pielii si in ridurile existente.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns