Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 greseli de machiaj

5 greseli de machiaj

Sunt câteva machiaje, des observate pe stradă, ce nu pun deloc în valoare, ba chiar ştirbesc din farmecul personal.

Machiajul nu înseamnă doar aplicarea unor culori pe chip, ci și sublinierea trăsăturilor şi armonizarea culorilor cu nuanţa tenului. Îţi prezentăm în continuare cele mai comune greşeli de machiaj şi câteva sfaturi ca să le remediezi rapid şi să arăţi perfect în fiecare zi cu foarte puţin efort.

1 Încarci cu fard pleoapa inferioară

În special când foloseşti culori foarte închise, fardul se întinde inestetic, iar ochii par mai mici. În machiajul smokey eyes, negrul intens se aplică pe pleoapa inferioară doar dacă ochii sunt mari; altfel, se diluează cu o culoare mai deschisă.

Sfat: conturează pleoapa inferioară cu o linie foarte subtilă, folosind un creion deschis sau cel mult gri ori maro.

Citește și: Cum mentii machiajul proaspat toata ziua

2 Conturezi ochiul trăgând de piele

Când pielea este foarte tensionată, linia pare dreaptă. Când laşi pielea relaxată, linia devine inegală şi cu aspect zimţat, mai ales dacă pleoapa nu mai este netedă şi ridurile fine au pus stăpânire pe această zonă.

Sfat: încearcă să aplici creionul dermatograf sau tuşul ţinând bărbia în sus şi privirea în jos, astfel încât pleoapele să fie pe jumătate închise. Din această poziţie, le vei contura foarte uşor fără să tragi de piele.

3 Nu foloseşti fond de ten

Dacă tot vrei să te fardezi, nu trebuie să sari peste acest produs, chiar dacă tenul nu are nicio imperfecţiune. De ce? Specialiştii spun că tonul pielii este tern pe alocuri, strălucitor în altele şi rumen în unele zone.

Sfat: alege un fond de ten hidratant, cu o putere de acoperire adaptată tipului tău de piele. Foloseşte o cremă BB sau CC şi aplică o tuşă fină de pudră.

Citește și: Machiaj impecabil pe canicula

4 Întinzi fondul de ten doar până la maxilar

Dacă nuanţa nu este în acord perfect cu cea a pielii, diferenţa se va vedea în-tr-un mod neplăcut.

Sfat: aplică fondul de ten aşa cum eşti obişnuită şi întinde-l de la maxilar în jos cu un bureţel umed, realizând astfel un degrade care va face fondul de ten insesizabil.

5 Aplici greşit fardul de obraz

Îmbujorarea dă chipului prospeţime, dar fardul de obraz poate fi folosit şi pentru a sculpta faţa. Când este aplicat greşit, iar culoarea nu e armonizată cu nuanţa tenului, aspectul are mult de suferit.

Sfat: dacă aplici fardul mult sub pomeți, chipul capătă un aspect trist. De aceea, trebuie aplicat chiar pe linia pomeților, puţin în jos și în sus, apoi estompat. Nuanţele roz şi piersică se potrivesc culorilor pielii deschise, iar roşul şi movul pun în valoare tenurile închise.

Citește și: Machiajul impus de ochelari

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.48/04.12.2014

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns