Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 greseli de make-up care te imbatranesc

5 greseli de make-up care te imbatranesc

 

Toate suntem în căutarea soluţiei pentru a arăta tot timpul tinere, iar în lumea produselor de înfrumuseţare sunt multe produse care ne ajută în această misiune.

Dar modul în care te machiezi şi produsele folosite au un efect important în cât de tânără sau de bătrână arăţi.

Mai jos este lista cu 5 dintre cele mai frecvente greşeli de make-up care te îmbătrânesc.

Greşeala 1: Cuoarea fondului de ten nu se potriveşte cu culoarea tenului tău

Multe femei arată de parcă nu li se potriveşte faţa cu corpul, sau de parcă au o mască din cauza faptului că au ales un fond de ten ce nu se potriveşte cu culoarea tenului lor şi a gâtului. Dacă alegi o nuanţă prea deschisă, faţa ta va arăta ca lipsită de viaţă. În schimb, dacă alegi o nuanţă prea închisă va părea că ai o mască sau că ţi s-a bronzat doar faţa. Orice nuanţă aleasă ce diferă de culoarea tenului tău te va face să arăţi mai bătrână.

Ai grijă când alegi fondul de ten să te asiguri că este nuanţa potrivită pentru pielea ta.

Greşeala 2: Alegerea unui ruj prea închis

Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât mei mult vei observa că buzele tale îşi pierd din contur şi încep să pară mai subţiri. Interesul tău este să foloseşti un ruj care să dea impresia de buze pline şi cărnoase. Un ruj de culoare închisă nu va face decât să-ţi subţieze şi mai mult buzele. În schimb încearcă nuanţele de roz, sau pe cele cât mai aproape de culoarea naturală a buzelor tale. Poţi aplica şi gloss, va avea acelaşi efect de a mări buzele.

Nu înseamnă că nu ai voie să încerci rujurile în tonuri mai închise, că cele în culoarea fructelor de pădure sau vinului. Dar dacă te decizi să alegi ceva mai închis şi ţi-e frică să nu te îmbătrânească, stai departe de rujurile mate.

Greşeala 3: Conturezi doar partea de jos a ochilor.

Deşi este mult mai uşor să conturezi partea de jos a ochilor, nu este indicat deoarece asta îţi va face ochii să pară mult mai mici iar imaginea generală va fi a unei femei îmbătrânite. Dacă conturezi şi partea de sus a ochilor, în acelaşi timp, ochii tăi vor părea mai mari şi mai luminoşi. Ai grijă să nu fie prea groasă linia conturului pentru că şi acest lucru te poate îmbătrâni.

Indiferent dacă foloseşti un creion dermatograf sau tuş, ai grijă ca linia trasată să fie cât mai aproape de gene, aşa încât să pară o continuare a lor. Începe din colţul exterior al ochilor şi asigura-te că cele două contururi, superior şi inferior, se vor uni.

Greşeala 4: Aplicarea fardului de obraz prea jos

Multe femei aleg să aplice o nuanţă închisă de fard de obraz crezând că aceasta le va contura mai bine pomeţii. Efectul nu este cel dorit nici la alegerea unei nuanţe prea deschise. Ajungi să arăţi ca o bătrânică cu obrajii roz.

Pentru a găsi culoarea potrivită ciupeşte-te de obraji şi încearcă să găseşti fardul care seaman cu nuanţa obrajilor tăi.

Când aplici fardul începe de sus şi foloseşte mişcări bine definite pentru a-l întinde. E ideal să pui fardul pe pomeţi sau pe partea de sus a pomeţilor.

Cu cât aplici fardul mai jos, sub pomeţi, cu atât vei părea mai îmbătrânita.

Greşeala 5: Nu îţi colorezi şi definitivezi sprâncenele

Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât sprancenela tale se subţiază, sau pur şi simplu de la atâta pensat nu mai cresc. După ce ai teminat de machiat ochii, buzele şi obrajii, toată faţata va părea plină de viaţă, mai puţin sprâncenele. Acestea trebuie colorate cu creion sau fard pentru sprâncene pentru a se asorta cu restul feţei şi pentru a da aspectul tineresc.

Pentru a ştii ce culoare de creion îţi trebuie, citeşte Despre sprâncene: tot ce vroiai să ştii.

Tu ai făcut vreuna din greşelile de mai sus?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns