Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 greseli de pensat

5 greseli de pensat

Asemenea unei rame de tablou, sprâncenele pun în valoare ochii sau, dimpotrivă, o formă greșit aleasă, foarte subțire ori prea groasă, știrbește din farmecul privirii.

Se poartă sprâncenele groase, bogate, dar, când sunt perfect drepte, îți dau o mină tristă. Doar unei forme pătrate a feței i s-a potrivi astfel de sprâncene – evident, curățate și bine îngrijite. Când sunt prea arcuite, pari mirată. Rotunjite, dar nu exagerat, se potrivesc feței în formă de inimă. Acestor erori des întâlnite li se adaugă alte câteva, unele chiar de machiaj. Câteva fire smulse aiurea, iar dezastrul e vizibil chiar și două luni. Ia seama la cele mai comune greșeli și, înainte de a folosi penseta, studiază, măsoară de mai multe ori și smulge fiecare fir doar când ești sigură că e bine ce faci. Ca-n croitorie: măsori de zece ori și tai o dată.

Te pensezi la două săptămâni

Când firele sunt abia ieșite, este ușor să observăm care sunt în plus, dar, la două săptămâni, cu greu ne dăm seama care au crescut în afara formei și riscăm să smulgem mai mult decât trebuie, stricând designul.

Soluție: așază-te în fața unei oglinzi bune, la lumină puternică, imediat după duș, înainte să aplici machiajul. Dacă ai mașină, verifică în oglinda retrovizoare sau în cea de deasupra scaunului din dreapta (variantă pentru copiloți). Aceste oglinzi sunt nemaipomenite, ai putea descoperi și firele care au de gând să crească!

Le încarci cu fond de ten

Sprâncenele încărcate cu acest tip de fard sunt total inestetice, își pierd forma și definirea. Evită cât poți și aplicarea cremelor autobronzante în jurul sprâncenelor!

Soluție: după ce termini de aplicat tot machiajul, mai puțin cel de sprâncene, ia un bețigaș cu vată, umezește-l și șterge toată zona arcadei, chiar și în interior. Abia acum poți să fardezi sprâncenele. Ori poți sări peste acest pas și să le definești rapid aplicând puțin gloss de buze incolor.

Le scurtezi prea mult

Sprâncenele prea scurte fac ochii și nasul să pară foarte mari, iar cele foarte lungi micșorează ochii.

Soluție: lungimea ideală se stabilește trasând o linie imaginară între baza nasului și colțul extern al ochiului, prelungită până la sprâncene. Acolo trebuie să se termine!

Colorezi intens chiar de la bază

Sprâncenele naturale nu au aceeași intensitate pe toată lungimea, baza lor (partea mai groasă) fiind mai rară. Dacă le colorezi intens în această zonă, vor părea nenaturale și vor aspri trăsăturile.

Soluție: colorează-le discret la bază și umple-le de la mijloc încolo, nu mai mult.

Te pensezi înainte de duș

Apa caldă slăbește foliculii. Astfel, s-ar putea să cadă unele fire și să apară câteva goluri, iar foliculii din care tocmai a fost smuls părul să se deterioreze și în locul respectiv să nu mai crească alt fir.

Soluție: pensează-te la câteva ore bune după duș sau baie.

Articol preluat din ediția de noiembrie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns