Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 sfaturi pentru vopsirea părului acasă

5 sfaturi pentru vopsirea părului acasă

vopsirea parului

Lipsa timpului liber nu ne permitem să ne răsfățăm la salon atât de des precum am vrea, însă există anumite lucruri pe care le putem face în confortul propriei locuințe. Printre ele se numără și vopsirea părului, un proces pe care multe femei evită să îl facă singure.

Totuși, trebuie să știi că vopsirea părului acasă nu este deloc dificilă, iar rezultatul final poate arăta exact ca la salon. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de câteva sfaturi.

#1 Alege un produs de calitate

Unul dintre cele mai comune mituri despre vopsirea acasă este că părul va fi puternic deteriorar, pentru că doar stiliștii știu cum să vopsească corect. În realitate, podoaba ta capilară nu are de ce să fie afectată cât timp alegi un produs de calitate, care protejează părul. Și prin asta nu trebuie să înțelegi „extrem de scump”!

De exemplu, vopseaua pentru păr LONCOLOR Ultra este îmbogățită cu ulei de migdale (cunoscut pentru proprietățile sale emoliente), ulei de floarea soarelui (renumit pentru strălucirea intensă pe care o oferă) și fosfolipide. Astfel, părul tău va căpăta un aspect mai îngrijit decât înainte de vopsire.

#2 Alege culoarea potrivită

Cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când alegi nuanța vopselei de păr este să o faci după fotografia de pe fața ambalajului. Aceasta nu ar trebui să constituie un criteriu de selecție, pentru că nu ai de unde să știi care a fost culoarea inițială a părului modelului. În schimb, uită-te pe spatele cutiei sau în catalogul de culori.

În cazul în care părul tău este închis la culoare și vrei să ajungi la o nuanță deschisă, este necesară decolorarea părului cu aproximativ o săptămână înainte de aplicarea vopselei. În schimb, dacă ai părul șaten și vrei să ajungi la brunet procesul este mult mai simplu. De asemenea, dacă ai fost vopsită, dar rădăcinile tale au crescut mult, există riscul ca vopseaua să prindă diferit pe zona nevopsită.

vopsirea parului

#3 Citește cu atenție instrucțiunile

Nu trebuie să fi urmat un curs specializat pentru a-ți vopsi perfect părul acasă, este suficient să citești cu atenție instrucțiunile din cutia de vopsea. Ține cont de toate recomandarile, pentru a evita eventualele neplăceri! De exemplu, nu uita să testezi dacă ești alergică la vopsea (chiar dacă în alte cazuri nu ai întâmpinat această problemă), nu folosi un vas metalic pentru prepararea amestecului de culoare și nu aplica vopseaua pe părul plin de fixativ sau alte produse de styling.

#4 Pregătește-te pentru vopsire

Asigură-te că ai lângă tine toate lucrurile de care ai nevoie: mânuși și pelerină pentru protejarea pielii, un piepten cu peri rari, agrafe de păr    șervețele pentru îndepărtarea petelor (în cazul în care murdărești pielea) etc. Un truc pe care multe femei îl folosesc este aplicarea de cremă grasă pe frunte și urechi, pentru ca vopseaua să nu le păteze pielea. În plus, mai ține la îndemână și o oglindă de masă, pentru a putea verifica dacă ai aplicat bine vopseaua pe tot părul, inclusiv la spate.

#5 Îngijirea părului după vopsire

Părul tău poate fi frumos și sănătos chiar dacă îl vopsești acasă – trebuie doar să îl îngrijești corect. Folosește măști destinate părului vopsit sau fă-ți singură măști hidratante ( cu ulei de masline, cu ulei de argan) sau apeleaza la măștile Loncolor Expert Intensive Color Protect, îmbogățite cu ulei de Tsubaki, pentru o îngrijire în profunzime a părului vopsit, rezultatul fiind un păr flexibil și plin de strălucire.

De asemenea, tunde regulat vârfurile și evită utilizarea uscătorului de păr, al ondulatorului sau al altor ustensile care pot arde părul.

Ține cont de aceste sfaturi și vei reuși să îți vopsești perfect părul, indiferent dacă este alb, natural sau deja vopsit.

 

 

Sursă: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns