Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 trucuri pentru o manichiura rezistenta

5 trucuri pentru o manichiura rezistenta

Mai ales vara, cand mergem la mare sau la piscina, ne-am dori sa etalam o manichiura fara cusur.

Numai ca azi te dai cu oja si maine ea-i deja ciobita! Iata cum faci culoarea sa dureze mult pe unghii, ca s-o schimbi doar din cochetarie, nu de nevoie!

1.Degreseaza bine unghia!

Nu folosi oja pe unghiile proaspat date cu crema de ingrijire, pentru ca aderenta ei va fi slaba, plus ca pe unghiile unsuroase oja nu se intinde uniform si vei obtine un finis inestetic. Cel mai bine e ca dupa tratamentul pentru unghii sa astepti o jumatate de ora pentru a da timp substantelor binefacatoare sa actioneze, apoi sa stergi bine fiecare unghie cu un tampon demachiant inmuiat in alcool sanitar diluat sau in apa cu lamaie.

2.Foloseste un strat-baza.

Inainte de a aplica nuanta propriu-zisa, da-te pe unghii cu un lac incolor ce va impiedica patrunderea pigmentului ojei in structura unghiei si o va face sa adere mai bine la suprafata acesteia.

3.Intre doua straturi, un strat de… rabdare.

Pentru un finis uniform si rezistent, e musai sa aplici doua straturi de oja, dar nu oricum. Prima aplicare se face in strat subtire, din maxim trei miscari, avand grija sa acoperi toata suprafata unghiei, inclusiv marginea exterioara. Chiar daca nu vei obtine din prima o culoare uniforma, nu-i nimic. Asteapta apoi zece minute, pentru ca acest strat sa se usuce complet. Abia apoi aplica al doilea strat, tot asa, din cat mai putine miscari, uniformizand culoarea.

4.Top-coatul face diferenta!

Nu uita sa aplici la final si un strat special incolor, facut tocmai pentru a da rezistenta manichiurii. Aplica-l doar dupa ce al doilea strat de oja e complet uscat!

5.Sideful e mai puternic.

Ojele care contin sidef sau glitter sunt mai rezistente pe unghii decat cele lucioase.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns