Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 trucuri pentru parul prea fin

5 trucuri pentru parul prea fin

Firul moale și subțire ne transformă viața în calvar. Înarmează-te cu cele mai bune produse și dă forță părului! Să dai formă unui astfel de tip de păr este o adevărată provocare, dar nu o misiune imposibilă!

Tunde părul în scări

Este cea mai bună tunsoare pentru părul subțire, care e moale și greu de aranjat. Tăiat drept, el își menţine cu greu forma. Un pic de spumă pentru volum și uscarea lui cu capul în jos sunt alte trucuri care fac podoaba capilară să pară mai bogată.

De obicei, difuzorul este un accesoriu folosit pentru părul creț, însă aerul distribuit de la rădăcină ajută părul să capete mai mult volum și să-și păstreze forma mai multă vreme.

Folosește produse de coafat cu zgârcenie

Cea mai mare greșeală în cazul părului fin este folosirea unei cantități prea mari de spumă, apoi de fixativ. Foarte repede părul își pierde forma și se pleoșteşte. Și nu-i de mirare, pentru că toate produsele acționează ca niște greutăți pentru firul de păr. Aplică un pic de spumă, doar cât să te ajute să-i dai formă (echivalentul unei jumătăţi de mandarină) și renunță la fixativ.

Folosește șampoane pentru volum și densificare

Recent, s-au lansat câteva game de îngrijire ce dau părului mai mult decât forță şi volum: îi refac structura și îl redensifică. Extractul din fibră de in oferă volum de la rădăcină, ceaiul verde dă forță părului, iar filloxane, un ingredient activ, pătrunde în fibra capilară și o ajută să se umple din interior. Încearcă gama Elseve de la L’Oreal Fibralogy, gama Klorane cu extract de in, gama Garnier Ultra Doux Honey Treasures sau Pantene Thick &Strong.

Mergi pe temperaturi scăzute

Folosirea temperaturilor scăzute ale uscătorului reduce efectul static, menține umiditatea în păr, dar și beneficiile aduse de balsam. E bine să eviți folosirea plăcii sau a ondulatorului, instrumente foarte fierbinți, care fragilizează și mai mult fibra capilară.

Vopsește-l!

Deși tratamentele chimice îi dăunează, colorarea regulată îi poate aduce un plus de forță și consistență. Pigmentul din vopsea intră în structura firului de păr și îl acoperă, devenind astfel puțin mai gros. Dar pentru a-i menține cât mai mult această formulă, e bine să folosești balsamuri care să ţină cuticulele închise și culoarea să rămână sigilată.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.23/12.06.2014.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns