Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 trucuri pentru un ten curat

5 trucuri pentru un ten curat

Toată lumea cunoaște că pielea sănătoasă trebuie să fie înainte de orice o piele curată. Învață să apelezi la câteva trucuri că să ai un ten mereu luminos și sănătos. Iată 5 trucuri pentru un ten curat, arme sigure care să te ajute să ai mereu un look proaspăt.

1. Nu pune mână pe față. E greu să stai cu mâinile departe de față, mai ales că de multe ori nici nu-ți dai seamă cât de des îți atingi tenul cu mâinile murdare. Poți rezolvă jumătate din problemă spălându-te cât mai des pe mâini și, în același timp, conștientizând că îți atingi față mai mult decât trebuie. Și nu cumva să „rezolvi” cosurilea€œ în mod agresiv. Folosește batoanele speciale pentru acest gen de problemă care usucă coșurile și nu lasă urme inestetice.

2. Ia-ți un demachiant bun.  Tenul poate căpăta un aspect încărcat dacă uiți să te demachiezi înainte de culcare, dar și dimineață, înainte de a de machia, cu un demachiant adaptat tipului tău de ten. Altfel, efectul este de uscare excesivă. O formulă cu vitamine și ceai este delicată cu pielea și asigură curățarea optimă.

3. Exfoliază periodic.  Pentru că pielea să se repare în mod natural are nevoie de un mic imbold – exfolierea săptămânala. Ia-ți un exfoliant blând și folosește-l după o baie de abur. Masează cu delicatețe, evitând zonă ochilor, clateste cu apa rece pentru a revigora epidermă și aplică o cremă puternic emolienta. Pentru pielea fină din jurul ochilor folosește neapărat gel intens hidratant. Este esențial dacă vrei un ten curat și sănătos.

4. Mănâncă ce trebuie.  Tenul se menține elastic și radiază de frumusețe dacă îl hrănești din interior. Alege gustările sănătoase compuse din semințe și nuci bogate în seleniu și zinc. În același timp, evită alimentele nepotrivite, care dau tenului un aspect îmbâcsit: snacksuri, fast-food, carne roșie în exces, margarină, conserve. Zincul este esențial pentru sanatea pielii tale și unul din secretele unui ten curat.

5. Dormi suficient.  Ține minte că nici o loțiune sau tratament cosmetic nu dau roade dacă nu completezi cu odihnă. În timpul somnului, celulele de colagen au răgaz să se refacă și tenul căpăta un aspect tonic și radiant.

În loc de final mai adaug un sfat: bea apa și fă mișcare, atât spre binele tău cât și al pielii tale, pentru a avea un ten curat și frumos.

Sursa foto: pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns