Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 6 soluții rapide pentru un păr strălucitor

6 soluții rapide pentru un păr strălucitor

Dacă ai un păr uscat și deteriorat, cade sau se rupe ușor, nu mai aștepta pentru a remedia situația. Învață cum să-l faci să strălucească de sănătate din nou!

Zilele pline de soare, piscinele și apa sărată pot provoca suferințe părului. Vârfuri despicate, păr zburlit, fără luciu și aspru sunt doar câteva din lucrurile care ni se întâmplă în sezonul cald. Nu trebuie să te ascunzi sub o pălărie pentru a-ți păstra sănătatea podoabei capilare, deși un astfel de accesoriu este util când soarele arde. Ba e și la modă. Multe produse de îngrijire ne protejează părul de încercările verii. Îți oferim câteva strategii pentru a preveni deteriorarea podoabei capilare, dar și cum să remediezi rapid problemele apărute, ca să te bucuri de un păr superb în plină vară.

1 Păr zburlit

E greu de aranjat, de domolit și arată de parcă tocmai te-ai electrizat. Nu, nu e un păr cu personalitate, ci unul care suferă. Atunci când umiditatea crește, ea pătrunde în cuticula de păr, determinând umflarea cuticulelor, iar părul arată ca o mătură ciufulită. Alege seruri sau spray-uri care conțin ulei de argan pentru a înmuia firul de păr, a-l proteja și a-i reda strălucirea. Părul devine mai ușor de coafat, mai disciplinat și rezistă mai ușor în condiții de umiditate.

2 Culoarea pălește

Nici nu-i de mirare, cu atât de mult soare, clor și sare, la care se adaugă poluarea. Toate acestea deshidratează părul, cuticulele se desprind și lasă culoarea să iasă. Din fericire, există produse care îmbracă firul de păr și permit astfel culorii să rămâne la adăpost. În situația în care culoarea se mătuiește, poți folosi balsamuri colorante care o readuc la viață. Roșcatele și brunetele e bine să folosească șampoane fără sulfați, substanțe care fac să se piardă culoarea.

3 Aspru de uscat

Distracția în bătaia soarelui și vântului, colorarea și apa dură contribuie din plin la uscăciune. Produsele care conțin uleiuri din nucă-de-cocos, de argan sau de măsline readuc strălucirea și aspectul mătăsos al părului. Un balsam revitalizant permite menținerea nivelului optim de hidratare.

4 Aspect uleios

Când crește temperatura, începem să transpirăm, iar glandele sebacee intră în acțiune. Și dintr-odată părul devine mult prea uleios în scurt timp după spălare. Soluția? Schimbă șamponul obișnuit cu o formulă mai ușoară, purificatoare, care elimină excesul de grăsime și praf fără să-l usuce excesiv. Nu spăla părul prea des pentru că acest gest duce la sporirea secreției de sebum și nici nu-ți freca scalpul cu unghiile. Pentru un aspect proaspăt al părului între spălări, folosește șamponul uscat. Multe dintre ele, pe lângă faptul că absorb grăsimea, revitalizează culoarea.

5 Efectele clorului

Dacă la mare ajungem câteva zile pe an, piscinele ne sunt aproape și ne îmbie să ne răcorim. Uneori, părul blond poate căpăta o nuanță subtilă de verde. Dar acest lucru poate să nu fie deranjant, mai ales că movul, verdele, rozul sau albastrul sunt culori la modă pentru păr. Când însă clorul pătrunde în fibra capilară, nu doar îi schimbă nuanța, ci o și atacă, o subțiază și o usucă. Poate nu știai, clorul poate declanșa căderea părului pe timpul verii. Din acest motiv, este bine ca, imediat ce ieșim din piscină, să clătim bine părul la duș, iar când ajungem acasă, să-l tratăm cu un balsam bogat în proteine pentru a-i reda hidratarea.

6 Scalp iritat

Transpirația și soarele irită cel mai mult scalpul. Pielea devine sensibilă, uneori ustură și te mănâncă. Ba chiar pot apărea cojițe, confundate de multe ori cu mătreața, însă ele sunt semnul unui scalp uscat, iritat și care strigă după ajutor. Ai nevoie de un șampon cu un pH echilibrat, fără agenți chimici agresivi care să-i sporească iritația. Șampoanele prietenoase sunt bogate în aminoacizi și proteine, care îngrijesc atât scalpul, cât și lungimea firului de păr.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de iulie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns