Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 7 zile pentru un trup fericit

7 zile pentru un trup fericit

Ți-am fi propus să-ți cumperi un mic companion necuvântător sau să te muți într-o zonă-paradis, dar preferința noastră e un plan prin care trupul tău să devină mai tonic, iar tu să fii mai fericită și să ai un aspect plăcut.

Luni

Fă-ți manichiura!

Este cea mai bună zi pentru manichiură. Începe săptămâna cu o programare la salon sau rezervă 30 de minute dis-de-dimineață ca să ți-o faci singură. În timp ce-ți savurezi cafeaua, lacul se va întări, mai ales dacă folosești un produs de uscare rapidă. O manichiură îngrijită te ajută să te simți mai bine, mai încrezătoare și mai frumoasă. În plus, de fiecare dată când îți vei privi unghiile, forma lor îngrijită te va binedispune, iar cei din jur vor aprecia aspectul îngrijit al mâinilor tale. Merită acest mic efort!

Marți

Ține la îndemână un parfum

E ziua lui Marte, zeul războiului, deseori spiritele sunt aprinse și apar multe momente tensionate. Însă te poți bizui pe puterea parfumului. Aromele calmează nervii și aduc o stare de bine. Ține în geantă parfumul preferat și, chiar dacă te-ai parfumat dimineața, împrospătează-ți aroma atunci când simți că tensiunea din jurul tău crește. Este un mijloc rapid și plăcut de a face față unor astfel de provocări. Aroma lămâii este și ea utilă, în lipsa unui parfum. Taie o lămâie, stoarce jumătate din ea într-un pahar, apoi adaugă apă. Este o băutură care va împrospăta aerul și psihiciul, calmând totodată nervii.

Miercuri

În această zi, scad energia și cheful de viață. Prin urmare, este momentul să faci ceva ca să-ți schimbi starea. O plimbare prin parc își va aduce, pe lângă relaxare, aer curat în plămâni, ce va ajunge rapid și la nivelul pielii, făcând-o să radieze. Plimbă-te cel puțin o jumătate de oră. Profită de zilele frumoase și verdele din parcuri pentru acest moment extraordinar. Mai mult, mișcarea în aer liber îți va tonifica picioarele și vei scăpa mai ușor de celulită. Chiar dacă folosești o cremă anticelulitică în fiecare zi, miercurea ea va acționa mai intens, pentru că circulația va fi mult dinamizată după o astfel de mișcare.

Joi

Dacă obișnuiești să-ți speli părul de două ori pe săptămână, duminică seară și joi dimineață sunt cele mai bune momente pentru a-ți menține un aspect impecabil al părului toată săptămâna. Alege un șampon regenerant care să refacă structura părului și să-i dea un aspect sănătos de la rădăcină până la vârfuri. Acum, cu atâtea produse inovatoare, este atât de ușor să-ți îngrijești părul ca la salon!

Vineri

După o săptămână ăncăecată, e timpul pentru un mic răsfăț. Un masaj ar fi ideal pentru încheierea săptămânii. Dacă nu-ți permiți acest lux din diverse motive, o baie cu multă spumă este o altă variantă bună. Umple cada cu apă, adaugă spumă și lasă-te răsfățată de acest răsfăț pentru trup. Apa curăță murdăria și transpirația și anulează energia negativă. O astfel de baie îți va alunga grijile de la serviciu și te va pregăti pentru un final de săptămână plin de bună dispoziție. Completează ritualul de relaxare cu un automasaj rapid, atunci când aplici crema de corp.

Sâmbătă

Râzi!

Mergi la o comedie, întâlnește-te cu prietenii și distrează-te. În timp ce râzi, foarte mulți mușchi sunt puși la treabă. Știi expresia „am râs de mă dureau fălcile!“. Musculara abdominală și mușchii faciali sunt destul de bine antrenați când râzi cu gura până la urechi. Sau fii chiar tu cea care face pe cineva fericit! Chiar și un simplu zâmbet dezmorțește și relaxează musculatura întregului corp. Chimia stării de bine face și pielea să arate plăcut. Pentru a susține elasticitatea pielii, nu uita să folosești dimineața o cremă de hidratare!

Duminică

Ascultă muzică în timp ce…

… masca acționează. O mască aplicată pe chip o dată pe săptămână face minuni. Este ca o prăjitură, ceva bun care aduce și multe elemente nutritive tenului. Alocă 15-20 de minute în această zi pentru revitalizarea tenului. Mai întâi, spală pielea cu un săpun special sau un demachiant, apoi clătește cu apă și aplică masca. Dă drumul la muzică, alege câteva melodii dragi și ascultă-le în timp ce masca îți hrănește tenul. Muzica relaxează mușchii, inclusiv cei ai feței, și imediat după acest tratament tenul va radia.

… faci exerciții. Gata cu scuzele, alege câteva exerciții și practică-le timp de 20 de minute, în confortul casei tale. Pune muzică și tonifică-ți trupul și mintea. În timp ce faci mișcare, se eliberează endorfine, făcându-te să te simți mai bine, dar și pielea va fi mai fericită, va arăta mai luminoasă. Studiile arată că muzica este un tonic psihic care susține forța organismului. Capacitatea la efort crește cu 15 procente când asculți muzică ritmată.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.26/06.07.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns