Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 8 lucruri de stiut despre parfum

8 lucruri de stiut despre parfum

Cui nu-i place să miroasă fabulos? Parfumul a devenit un produs atât de bine înrădăcinat în ritualurile noastre zilnice încât ne-am simţi practic dezbrăcate dacă am pleca pe uşă înainte de a ne da cu parfum.

Există mai multe lucruri de ştiut despre un parfum înafară de felul în care miroase. Înainte să încerci mai multe decât poate duce nasul tău, am creat o listă cu 9 lucruri surprinzătoare( dar importante) despre parfum- chiar la timp pentru următoarea ta aventură la cumpărături!

1.Hidratea pielii înainte de aplicarea parfumului este necesară. Înainte de a folosi parfum, ia-ţi crema preferată şi hidratează zona dorită cum se cuvine. Parfumul se răspândeşte  bine când este aplicat pe piele hidratată,  iar pielea hidratată va reţine parfumul mai mult timp.

2. Parfumul nu este bun pentru păr. Toate ne facem vinovate de faptul că aplicăm puţin parfum pe păr, pentru a ne asigura că ceilalţi ( sau chiar noi) îl pot mirosi. Oricum, mai mult ne facem rău decât bine. Multe parfumuri conţin alcool, care cauzează uscarea părului dacă sunt folosite frecvent.

3. Frecarea încheieturilor între ele este interzisă. Dacă ai obiceiul de a-ţi freca încheieturile după ce ai aplicat parfum pe ele, renunţă la acesta imediat. Fricţiunea creată de încheieturile tale intensifică interacţiunea dintre parfum şi uleiurile tale naturale, astfel alterând mirosul parfumului.

4. Poţi intensifica la maximum mirosul parfumului tău. În loc să foloseşti parfum pe tot corpul, optează pentru aplicarea parfumului pe anumite zone ale corpului, sau pe zonele de puls. Zonele de puls sunt zonele în care vasele de sânge sunt cel mai aproape de piele. Aceste zone emană căldură, care facilitează răspândirea mirosului din piele în aer. Prelungeşte existenţa parfumului tău, aplicându-l pe interiorul încheieturilor, pe  baza gâtului şi după lobii urechilor.

5. Acelaşi parfum poate mirosi diferit pe alte persoane. Când foloseşti parfum, el poate reacţiona cu elementele chimice propriului tău corp. Transpiraţia, mediul şi dieta joacă un rol extrem de important în facerea diferenţei dintre mirosul unui parfum aplicat pe corpul tău, şi mirosul aceluiaşi parfum aplicat pe corpul unei prietene.

6. Dă-i nasului tău o pauză. Când testezi parfumuri noi, evită să încerci mai mult de 3, unul după altul. Nasul tău va întâmpina probleme în diferenţierea mirosurilor dacă îl încarci cu prea multe. Un mod rapid de a-ţi elibera cavităţile nazale? Pune-ţi nasul pe cămaşă, sau deasupra unui vas cu boabe de cafea (pe care magazinele de parfumuri le au la îndemână) şi inspiră adânc.

7. Parfumurile din ziua de azi nu mai sunt făcute din plante naturale. Din cauza producţiei în masă a parfumurilor, folosirea esenţelor provenite din plante naturale a fost înlocuită cu cea a parfumurilor sintetice. Partea bună? Speranţa de viaţă a sticluţelot de parfum a fost dublată.

8. Mirosurile pot schimba starea de spirit. Studiile arată ca aplicarea unui strop de parfum îţi poate aduce fericire. Te simţi copleşită? Foloseşte un parfum care conţine levănţică pentru a-ţi spori starea de relaxare. Nu te-a trezit cafeaua de dimineaţă? Un parfum cu aromă de citrice îţi va deştepta simţurile.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns