Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Piele perfectă. 8 secrete esențiale pe care trebuie să le știi

Piele perfectă. 8 secrete esențiale pe care trebuie să le știi

8 secrete mici pentru piele perfecta – Vrei o piele perfectă? Cine nu vrea! Află că perfecţunea pielii tale depinde şi de aceste 8 secrete pentru o piele perfectă, dar şi de rigurozitatea cu care vei respecta aceste secrete mici. Mai trebuie spus că aceste secrete  pentru piele perfectă sunt binevenite indiferent ce tip de ten ai şi indiferent de varsta ta.

1. Dieta este unul din factorii esenţiali care pot modifica în bine sau în rău pielea ta. Pâinea albă, pastele, zaharurile şi orice alimente procesate trebuie evitate sau aliminate din alimentaţie. Mergi pe proteine vegetale pe proteine din carnea albă neprocesată, adaugă alimente verzi, grăsimi sănătoase. Rucola, gulii şi ierburi vezi şi salate de tot felul sunt ideale pentru o piele perfectă. Dar în fiecare zi!

2. Dormi sanătos, într-un mediu cu aer curat şi fără surse de lumină albastră pentru o piele perfectă. Somnul joacă un rol fundamental în procesul de prevenire al îmbătrânirii. Somnul este important pentru pielea ta. Fiziologic, pielea are multe de făcut în timpul zilei, dar, în timpul somnului pielea repară toate leziunile de peste zi, produce colagen şi elastină.

3. Nu te mai ciuguli pe faţă. Maltratarea coşurilor, a punctelor negre sau albe este una din cele mai mari greşeli pe care le poţi face şi un abuz împotriva pielii tale. Asta duce la extinderea leziunilor, la cicatrici, la infecţii secundare. Împotriva acneii cel mai bun tratament este cel pe bază de produse care conţin acid salicilic.

4. Curăţenia perfectă a pielii tale. Cât timp îţi ia să speli o tigaie plină de grăsime? Tot atat timp trebuie să aloci şi curăţării tenului tău în fiecare dimineaţă şi seară,dacă vrei o piele perfectă. Pulverizează apă minerală pe faţă după spălare. Va neutraliza clorul şi alte substanţe care se găsesc în apă. Alege o apă minerală cu puţine minerale, pură şi fără acid carbonic adăugat.

5. Acordă atenţie maximă ochilor. Crema de ochi este obligatorie de la 25 de ani încolo, în fiecare zi, după cum purtarea ochelarilor de soare este o necesitate nu un canon al modei.

6. Gheaţă. Este uimitor ce beneficii are gheaţa pentru piele. Reduce roşeaţa şi inflamaţiile, este un exfoliant natural, hidratează prin osmoză, tonifică şi stimulează producţia de colagen. Pune cuburi de gheaţă din apă minerală pură şi foloseştele după demachiere, pe toată faşa, decolteu şi gât.

7. Uleiurile naturale. Acesta este cel mai rapid mod de face pielea să strălucească. Uleiul nu astupă porii şi dau un luciu sănătos. Aplică ulei facial pe pielea umedă şi masează uşor, dar insistent până ce intră complet în piele. Adaugă ulei în crema hidratantă pe care o foloseşti zilnic.

8. Foloseşte creme cu factor SPF 30 zilnic. Foloseşte pălării şi protejează-ţi faţa de acţiunea directă a razelor sparelui.

Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns