Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 8 sfaturi de urmat înainte și după vopsirea părului

8 sfaturi de urmat înainte și după vopsirea părului

De cele mai multe ori, când femeile își doresc o schimbare de look, mai ales una evidentă, cel mai vizat este părul, în special culoarea acestuia.

Unele sunt mai îndrăznețe și aleg din start o nuanță total opusă celei actuale, altele aleg schimbarea treptată a culorii. Indiferent de opțiune, multe se tem de efectele nocive ale ingredientelor ce se găsesc într-o vopsea de păr. Din fericire, pe piață există și produse create preponderent din ingrediente naturale care, pe lângă faptul că oferă o culoare frumoasă și strălucitoare podoabei capilare, îi oferă acesteia și hidratarea necesară.

Indiferent de structura sau rezistența firului de păr, există o serie de ritualuri ce trebuie urmate, atât înainte de vopsire, cât mai ales după, pentru o fixare mai bună a culorii și pentru o protecție sporită.

Sfaturi de urmat înainte și după aplicarea vopselei de păr

Urmând aceste sfaturi, vei avea un păr neted și strălucitor chiar și după ce ai aplicat o vopsea de păr cu o concentrație mare de amoniac (substanță alcalină ce permite o fixare mai bună a culorii).

  • Realizează înainte testul de culoare

Pentru a nu avea surprize neplăcute, este recomandat să testezi înainte culoarea vopselei pe o porțiune mică de păr, nu foarte vizibilă.

Cel mai indicat ar fi să faci testul pe o șuviță din zona din spate a gâtului, șuviță ce poate fi ușor ascunsă în cazul unei culori nereușite. Deși multe dintre femei ignoră complet acest sfat, importanța lui este foarte mare pentru că, în acest fel, se poate evita o eventuală dezamăgire.

  • Nu aplica vopseaua înainte de a face testul de alergie

Și mai important decât testul de culoare, cel de alergie îți poate salva sănătatea în cazul în care ești alergică la una dintre substanțele componente, fără să știi.

Pentru a evita o vizită neașteptată la doctor, este extrem de important să faci acest test pe o porțiune mică de piele, dintr-o zonă pe care o poți observa. Dacă vezi că zona respectivă se înroșește, se umflă sau încep să apară mâncărimi, îți poți lua gândul de la vopsit.

  • Protejează-ți pielea și hainele în timpul vopsirii

Având un puternic efect de colorare a firului de păr, în mod evident, vopseaua poate lăsa urme greu de îndepărtat de pe piele sau haine. Nu numai că este ușor să te protejezi de eventualele pete, dar este și benefic. Doar nu vrei să arunci hainele pe care le porți din cauza unor pete de vopsea, nu?

Cel mai indicat este să îți așezi pe umeri un prosop (pe care în mod sigur nu îl vei mai folosi după) sau o pelerină din plastic (uneori aceasta este inclusă în cutia de vopsea). De asemenea, obiectul must-have al procesului de vopsire îl reprezintă mânușile de protecție (sunt întotdeauna incluse în pachet).

  • Aplicarea unui balsam după vopsire, dar și a unei măști hidratante înainte

În primul rând, masca hidratantă se aplică cu 2-3 zile înainte de vopsirea propriu zisă, pentru a hidrata firul de păr ce urmează a fi supus unui tratament cu substanțe chimice.

Balsamul de după, are același rol: de a hidrata și de a reface firul de păr, dar și pentru a-i oferi un aspect neted.

  • Nu aplica vopseaua pe părul proaspăt spălat

Singurul motiv pentru care nu este indicat să-ți speli părul chiar înainte de vopsire este pentru că devine alunecos, iar vopseaua nu se va prinde. De altfel, nici pe un păr murdar, plin de fixativ sau spumă, culoarea nu va avea efect.

Este de preferat să se aplice vopsea de păr după ce podoaba capilară a fost spălată cu doua-trei zile înainte.

  • Nu te aștepta la o culoare finală identică cu cea de pe ambalaj

Ți s-a întâmplat, probabil, ca rezultatul final să nu coincidă, mai niciodată, cu nuanța de pe ambalaj? Este normal, pentru că nuanța finală depinde de culoarea pe care este aplicată. Cu alte cuvinte, în funcție de culoarea actuală a părului tău, cea finală va fi mai mult sau mai puțin asemănătoare cu cea de pe cutia produsului.

Pentru a ști la ce să te aștepți, folosește întotdeauna tabelul de culori de pe spatele cutiei.

  • Schimbă șamponul și balsamul

Așa cum sigur știi, părul vopsit necesită o îngrijire specială. De aceea, este important și sănătos ca, după ce te-ai vopsit, să schimbi produsele obișnuite de îngrijire a părului, cu unele special concepute pentru părul vopsit.

Nu doar că acestea vor avea un efect hidratant profund, dar vor menține culoare vie, pentru mai mult timp.

  • Protejează-ți părul de apa din piscină și de expunerea excesivă la soare

Pentru recuperare, părul vopsit trebuie tratat cu blândețe și hidratat în profunzime. Expunerea lui la apa din piscină, plină de clor, nu va fi deloc benefică, ba chiar îl poate degrada și mai tare.

De asemenea, nici băile de soare nu sunt indicate, pentru că îl pot usca excesiv și chiar decolora. Pentru a-l proteja de razele puternice ale soarelui, îl poți îngriji cu produsele special concepute pentru astfel de situații. Totodată, purtarea unei pălării pe timpul expunerii este mai mult decât binevenită, atât pentru păr, cât și pentru ten. În plus, este un accesoriu ce poate completa un look fresh.

2 în 1: culoare intensă și hidratare optimă în vopseaua de păr Gerocossen

Dacă ții mult la părul tău și îl știi foarte sensibil și fragil, dar cu toate acestea vrei neapărat să-i schimbi culoarea, Gerocossen a îmbinat eficient puterea de colorare cu hidratarea profundă, într-o vopsea de păr delicată.

Gama de vopsele pentru păr Silk&Shine conține produse ce au la bază o formulă ce îmbină perfect uleiul de argan, keratina și proteinele de mătase. Astfel, în timpul vopsirii părul va fi protejat, iar firele albe vor fi complet acoperite. Promițând o colorare intensă și de lungă durată, în urma vopsirii cu produsele Silk&Shine de la Gerocossen părul rămâne neted și lucios, cu un aspect sănătos, ușor de pieptănat și de coafat.

Gama variată de culori și blândețea față de firul de păr le determină adesea pe doamne și pe domnișoare să aleagă Gerocossen ca brand preferat pentru vopseaua de păr. Concluzia este simplă! Când vine vorba de părul tău, nu face compromisuri. Alege produse de încredere, care nu doar oferă o nuanță splendidă, ci și hidratare firului de păr.

Sursa: admarks

Sursa foto: shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns