Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Acord perfect cu tendintele primaverii

Acord perfect cu tendintele primaverii

 

Modele pe alese

Unghiile pot fi decorate cu desene sau aplicaţii. Există decoraţiuni sau chiar lacuri autocolate care, odată lipite, sunt precum o ojă foarte rezistentă. Poţi alege un model pentru toate unghiile sau doar pentru una. Unghiile lungi sunt destinatarele predilecte ale acestui trend.

Coafuri şi culori cu stil

E timpul pentru o schimbare a coafurii şi, de ce nu, a culorii. Alege sau adaptează stilului tău noile tendinţe pentru o notă mai proaspătă la început de sezon! Culoarea ne ajută să ascundem firele albe şi aduce strălucire şi prestanţă părului. Că ai nevoie să camuflezi sau vrei doar să încerci nuanţa de care te-ai înamorat, vopseaua te ajută să obţii lookul cu care să te simţi confortabil. Deşi toţi specialiştii spun că trebuie să porţi ce-ţi vine bine, există culori-vedetă în fiecare an. În 2013, culoarea numărul 1 este blondul, dar şi roşcatul încă încinge inimile.

Blondul, mereu seducător

E culoarea pe care femeile o iubesc cel mai mult: 60% din cele care se vopsesc aleg această nuanţă. Blondele sunt percepute ca îndrăzneţe şi seducătoare. În acelaşi timp, această culoare emană tinereţe şi poate că tocmai de aceea femeile cu cât încărunţesc mai mult, cu atât se fac mai blonde. E frumos, şarmant şi luminos, dar are şi păcate: ca să-l poţi obţine pe părul închis, e nevoie de decolorare, iar pe părul alb, nu prinde foarte bine. Anul acesta, se poartă blondul, dar nu oricare, ci platinatul. Această nuanţă de top se potriveşte cel mai bine celor cu tenul alb şi în tonuri reci. Dacă eşti o împătimită a părului blond, dar te simţi foarte bine cu nuanţe calde, asta nu e o greşeală, ci doar o adaptare la moda anului.

Roşu intens

Este o culoare pasională şi puternică dedicată curajoaselor. Iar pentru un acord perfect cu tenul, acesta trebuie să aibă nuanţe calde. Dacă ai un ten rece, e bine să mergi pe varianta similară a roşului ori să adopţi doar câteva şuviţe care să încălzească aspectul glacial.

Nuanţe metalice

Negrul albăstrui, blondul platinat, cel verzui sau şatenul rece sunt alte opţiuni pentru cele cu tenul în nuanţe reci.

 

Jocul cu lungimile

Indiferent de lungimea părului, merită să încerci ceva deosebit, dar în acelaşi timp natural, pentru că tendinţele din acest an nu au nimic extravagant, ci mai degrabă un accent şic, care subliniază feminitatea în stare pură. Poţi să fii la modă în 2013 purtând breton, coadă-de-cal şi coafuri retro sau cu volum.

Breton tineresc

Conferă chipului o notă tinerească, pune în valoare tunsori sofisticate sau, dimpotrivă, dă sarea şi piperul unei coafuri cuminţi. Anul acesta, nu contează forma sau grosimea, bretonul se poartă oricum, aşa că alege-l pe cel care se potriveşte cu fizionomia ta! Bretonul este un truc foarte bun dacă vrei să ştergi câţiva ani de pe chip.

Coada-de-cal, o mică vedetă

Dacă ai părul lung sau cel puţin mediu ca lungime, această coafură rapidă te scoate din încurcătură. Se potriveşte atât stilului business, cât şi celui sport. Ca să fii în trend, tapează puţin şuviţele din vârful capului ca să dai o notă sofisticată acestei coafuri de altfel banale şi prinde părul la ceafă. Se poartă în continuare împletiturile, aşa că lasă-ţi creativitatea să se defăşoare!

Anii ’60, pe rampă

Asistăm la o înviorare a modei anilor ’60 şi în ceea ce priveşte coafurile. Dacă ai părul scurt, crepul uşor vălurit şi buclele delicate vor aduce o notă de eleganţă. Iar dacă ai părul lung, onduleurile perfect definite îţi vor pune în valoare feminitatea.

Pune accentul pe volum! 

Că alegi bucle lejere cât mai naturale sau mari, cu rotunjimi perfecte, părul drept ori o coafură sălbatică, volumul nu trebuie să lipsească indiferent de lungimea podoabei capilare. El aduce o notă sexy, dar şi stil. Să dai volum părului acasă este mai uşor decât pare la prima vedere. Alegând produse cu formule speciale care să susţină firul de păr, vei face faţă acestei provocări cu foarte puţin efort. Şamponul şi balsamul pentru volum trebuie completate cu produse de coafat care să dea un plus de forţă coamei tale. Spuma de coafat şi fixativul trebuie să fie şi ele din această gamă. 

Indiferent care dintre tendinţe ţi se potriveşte mai bine, trebuie să acorzi o grijă specială tenului. Exfoliat, bine hidratat, el poate fi uşor transformat. Cu un aspect fin, chipul capătă perfecţiunea unui porţelan, fiind învăluit într-un strat subţire de fond de ten care să-i ascundă imperfecţiunile şi să-i dea catifelare şi luminozitate. Iar după ce ai îndeplinit această misiune, iată care sunt principalele direcţii în machiaj în acest sezon!

Ochi bine conturaţi

Se poartă din nou conturul cu tuş şi cozile lungi, acei ochi de pisică senzuali şi seducători. Acest contur are un triplu beneficiu: pune mai bine în valoare ochii, îi măreşte şi le asigură un efect de lifting. Poţi alege clasicul şi elegantul negru sau orice altă culoare. La această tendinţă, asortează un ruj roşu, corai, portocaliu sau fucsia!

Culori diafane

Un machiaj de zi rapid şi care emană prospeţime este cel cu farduri în culori pastelate: bleu, vernil, roz pal, bej sau lila. Se aplică fie doar pe pleoapa superioară, fie uşor estompat până sub sprânceană. Obrajii sunt fin subliniaţi de un fard roze sau piersică, pastel şi un pic sidefat.

Gene lungi, sprâncene definite

Indiferent de tendinţă, se poartă genele dese, bine definite şi alungite. Sprâncenele naturale, crescute sălbatic au ieşit din trend. Acum, ele capătă formă şi, mai ales, culoare. Ideal este ca o cosmeticiană să le dea formă, iar tu să le fardezi în fiecare zi, umplându-le cu o culoare cât mai apropiată de cea naturală.

Unghii cochete

E clar că roşul nu se demodează niciodată, el fiind una dintre vedete. În schimb, intră în scenă culorile delicate şi suave ca o zi de primăvară. Este sezonul în care nuanţele naturale sunt scoase în lumina reflectoarelor. Foarte apropiate de culoarea pielii, ele pot împrumuta note din natura care se trezeşte la viaţă. Cine îşi mai aminteşte de „lacul copilăriei“, când oja mamei era interzisă, iar florile ne ofereau cu generozitate petalele lor? De asta aminteşte această tendinţă, care este ca o întoarcere la inocenţă, delicateţe şi prospeţime. Culorile parcă amintesc de fineţea dantelei şi a mătăsii şi se potrivesc cu vestimentaţia în nuanţe primăvăratice. Nuanţele de top sunt bej, roz diafan sau prăfuit, verde pal sau intens, opal, gri, lila sau albastru azuriu, asortându-se cu nuanţele fardurilor de ochi. Unghiile se poartă scurte sau de lungime medie.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns