Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Adio, păr facial!

Adio, păr facial!

Chiar dacă nu suferi de hirsutism, părul facial devine, odată cu vârsta, mai închis şi aspru din pricina scăderii estrogenului.

Există mai multe metode prin care putem scăpa de părul inestetic de pe faţă. Metoda ar trebui aleasă în funcţie de grosimea firului de păr, de cât de repede şi mult creşte, dar și de confortul propriu.

Depilarea cu creme

Aceste creme conţin substanţe chimice care descompun cheratina şi dizolvă firele de păr de la suprafaţa pielii. Se aplică rapid şi acţionează în câteva minute. Rezultatul se menţine două săptămâni.

Epilarea cu ceară

Acest tratament este unul dintre cele mai bune metode de îndepărtare a părului nedorit, inclusiv când vine vorba de mustaţă, obraji sau sprâncene. Îţi recomandăm să-l faci la salon, fiindcă e extrem de important cum îndepărtezi ceara și pentru a nu favoriza apariţia ridurilor în timp. În plus, această ceară este una specială, care nu irită tenul. Te sfătuim să alegi ceara rece sau aplicată la o temperatură cât mai scăzută.

Există şi epilarea cu benzi de ceară, pe care o poţi face uşor acasă, dar trebuie să ţii cont de un mic amănunt ca să nu te alegi cu foliculită (coşuri mici şi iritaţie): la fiecare nouă aplicare, foloseşte altă bandă, niciodată pe cea pusă anterior, chiar dacă ţi se pare că mai poate fi utilizată! În plus, trebuie să tragi cu putere, dintr-o mișcare, fixând ferm pielea cu degetele din două locuri.

Rezultatul se menţine patru săptămâni.

Pensarea

Cu o pensetă bună, îndepărtezi rapid câteva fire inestetice, dar, ca pielea să rămână netedă, ai nevoie de ceva mai mult. De curând, a apărut pe piaţă un aparat de epilat, cu un cap mic, special creat pentru epilarea facială. Acesta îndepărtează imediat şi cele mai mici fire de păr. Îl poţi folosi pentru curăţarea sprâncenelor, înlăturarea mustăţii, dar şi a altor fire rebele ce cresc pe te miri unde. Însă nu trece de la o zonă la alta înainte să dezinfectezi capul aparatului cu un tampon îmbibat în spirt.

Laserul

Întreabă medicul dacă poţi îndepărta părul prin epilare definitivă sau electroliză. Aceste tratamente distrug rădăcina firului. Laserul produce un fascicul intens de lumină care este absorbită de foliculii de păr, ceea ce-l face eficient pentru firele mai închise la culoare. Electroliza este recomandată pentru orice culoare de păr. Ca tratamentul să fie eficient, este bine ca mai întâi părul să fie depilat de câteva ori (nu smuls, ci îndepărtat de la nivelul pielii). După câteva sesiuni, vei scăpa definitiv de cele câteva fire de păr.

Decolorarea

Există soluţii speciale pentru decolorarea părului pe care ţi le recomandă medicul sau farmacistul, însă poţi prepara şi tu un decolorant natural. Stoarce o lămâie  şi amestec-o cu apă, în părţi egale, apoi aplică mixtura pe faţă, pe zonele acoperite de păr, las-o să acţioneze câteva minute şi clăteşte abundent.

Citește și:

Cele mai bune trucuri pentru ingrijirea parului

Epilare fina, picioare catifelate

Alege cea mai buna metoda de epilare

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/12.03.2015
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns