Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Epilare fina, picioare catifelate

Epilare fina, picioare catifelate

Toate ne dorim să scăpăm repede de firele de păr nedorite şi fără durere, iar când vine vorba de zonele sensibile, epilarea trebuie să fie delicată.

Apelează la metode eficiente și ieftine pe care să le aplici rapid atunci când ai nevoie. Dacă pentru tine epilatorul electric nu repreyintă o soluție, mai ales pentru zonele delicate – axilă și inghinal – atunci lama, cremele depilatoare și benzile de ceară sunt variantele ideale pentru a obșine o piele fină în câteva minute și fără durere. Tehnologia și cercetarea, mereu surprinzătoare, ne oferă produse și aparate sigure și rapide pe care le putem folosi în confortul casei noastre.

Netezire la minut

Lama are neajunsul că nu este de durată, dar rămâne o metodă practică, mereu la îndemână, ieftină și eficientă dacă respectăm ritualul corect. Este important să razi numai după ce ai umezit și lubrifiat pielea cu apă și săpun sau cu gelul de ras hidratant. Pielea va rămâne fină și catifelată. Este o metodă potrivită pentru orice zonă.

La viteză… electrică

Epilarea sub duș este o soluție modernă eficientă de îndepărtare a părului, rapidă și nedureroasă. Este cel mai bun mod de epilare pentru pielea sensibilă. Ultimele mo­dele de aparate electrice ne oferă această posibilitate. Firele sunt extrase din rădăcină, iar pielea este foarte puțin agresată.

Motive să alegi epilatorul

 • Pielea este exfoliată superficial, își păstrează nivelul de hidratare și rămâne catifelată.
 • Smulse din rădăcină, firele de păr cresc mai greu și sunt mai subțiri.
 • Eviți iritațiile și te poți expune de îndată la soare.
 • Firele de păr au cicluri de creștere diferite. Din acest motiv mai apar fire răzlețe pe care le poți îndepărta rapid cu aparatul electric.
 • Rolele de masaj reduc disconfortul produs de smulgere.

Citește și: Epilare la minut

De ultimă oră

Pentru fanii acestor aparate avem vești de ultimă oră. Noile aparate au capacitatea de a prinde și smulge chiar și cele mai firave fire de păr, înlăturând de 4 ori mai multe fire scurte de păr (chiar și pe cele de 0,5 mm) decât ceara, putând să te bucuri astfel de o piele fină și catifelată până la patru săptămâni. Multe dintre ele sunt rezistente la apă și se pot folosi la duș. Operațiunea este mult mai puțin dureroasă datorită capetelor flexibile și special concepute pentru zonele delicate – axilă și bikini. O altă noutate este sistemul care tunde părul, în caz de retușuri urgente sau pentru pregătirea epilării.

Fierbinte sau rece?

Ceara poate fi folosită la orice temperatură, după toleranța pielii sau îndemânarea fiecăreia. Este tot o metodă de epilare, eliminând firele din rădăcină și astfel pielea menținându-se fină mult timp, însă în comparație cu aparatul de epilat are câteva neajunsuri. Unele fire se pot rupe, exfoliază pielea mai profund, favorizează iritațiile și nici nu prinde firele foarte scurte.

Trucuri pentru acasă

 • Întinde ceara în sensul de creștere a părului și smulge fâșiile întărite în sens invers.
 • Temperatura este esențială, nu trebuie să fie prea fierbinte; variantele ideale sunt ceara cu aplicator sau benzile cu ceară rece.
 • Lungimea potrivită a firului de păr pentru epilarea inghinală este între 3 și 8 mm.
 • Pentru a prinde ușor în ceară toate firele, cu o zi sau două înainte de epilat folosește un scrub caresă ajute firele să iasă din piele.

Citește și: Alege cea mai buna metoda de epilare

Cremos de fin

Spuma sau crema acționează în doar câteva minute și, chiar dacă efectul catifelat al pielii nu este de lungă durată, e o variantă mai bună decât rasul. Ingredientele active alcaline topesc firele de păr de la rădăcină, fără ca aceasta să fie afectată. Efectul se menține în jur de șapte zile, iar formulele noi sunt blânde cu pielea și au un miros plăcut, fiind ideale chiar și pentru pielea sensibilă.

Sfaturi

 • Pentru un rezultat optim, crema trebuie lăsată să acționeze zece minute, după care se îndepărtează prin masaj.
 • Oricât de blânde ar fi aceste produse, e bine ca după epilare să aplici o cremă hidratantă, eventual un ulei special după epilare pentru a reface echilibrul hidrolipidic al pieli. Nu folosi alcool înainte sau după depilare.

Lumina frumuseții

Laserul sau lumina înalt pulsată rezolvă multe probleme ale pielii, dar ne poate scăpa și de părul nedorit, fiind una dintre metodele cu cea mai mare eficiență. Deși i se spune definitivă, n-ai nicio garanție că firele nu se vor reface: asta e în funcție de determinarea ta genetică, fiecare folicul pilos producând fire de păr într-un număr stabilit genetic. Practic, nu știi când ai reușit să le elimini pe toate. Totuși, fiecare epilare face părul să crească mai fin și subțire.

Multe femei se tem de durere, însă noua tehnologie a diminuat mult această neplăcere. Doare un pic, dar este suportabil. Cele care au probat-o susțin că  senzația este similară celei simțite la epilarea tradițională cu ceară.

Sfaturi

 • Este o variantă pentru femeile cu pielea albă și păr negru. Blondele și roșcatele nu au foarte mult pigment și metoda nu este potrivită și nici sigură.
 • Pentru mustață, unde părul este mai fin și are un ritm de creștere rapid, sunt necesare 5-10 ședințe.
 • Intensitatea luminii va fi setată în funcţie de tipul de piele și de culoarea părului de pe corp.
 • Înainte de utilizare, se recomandă folosirea lamei de ras pe zonele dorite, până la îndepărtarea completă a părului. În acest mod, energia produsă de pulsaţiile de lumină este canalizată în cel mai eficient mod asupra foliculilor de păr.

Contraindicații

Soarele este inamicul laserului. Pentru a reduce riscul de pigmentare și iritații, nu începe tratamentul înainte să pleci în vacanță: e indicat să aștepți o lună până să mergi la plajă. Nici cu pielea bronzată nu e indicat să apelezi la laser: acesta va ataca inclusiv pigmentul din piele.

Citește ș: Epilarea definitiva prin lumina terapeutica – avantaje si dezavantaje

Articol preluat din ediția de iunie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns