Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Află ce tip de ten ai în 5 pași!

Află ce tip de ten ai în 5 pași!

tipuri de ten

Ritualul de îngrijire a pielii este extrem de important pentru orice femeie. Pentru a folosi produsele potrivite și pentru a avea o rutină benefică pentru tenul tău, este necesar să îți cunoști particularitățile și caracteristicile feței.

În mare, există 4 tipuri de ten: normal, gras, uscat și mixt. Fiecare dintre ele necesită o îngrijire specială, pentru a fi cât mai sănătos și pentru a avea un aspect luminos și fin.

Pentru a afla ce tip de ten ai, trebuie să îți observi pielea pe parcursul zilei. Astfel, vei observa potențialele indicii: tendința de îngrășare în zona T, uscarea pielii în zona nasului, secreția generală de sebum și nu numai.

Află ce tip de ten ai în doar 5 pași simpli:

1. Așează-te în fața unei oglinzi bine iluminate

Găsește un loc cu multă lumină. Pentru acest exercițiu, lumina naturală este cea mai bună și cea mai utilă. Privește-ți chipul curat și nemachiat într-o oglindă. Dacă ai una cu funcție de mărire, cu atât mai bine!

Pentru ca testul să fie elocvent, este esențial ca fața ta să fie demachiată complet, însă nu proaspăt curățată sau tratată cu produse cosmetice (creme hidratante, seruri sau acizi).

2. Studiază-ți porii

Primul pas efectiv este analizarea porilor. Aspectul acestora îți poate oferi informații importante despre tipul tău de ten. Verifică-ți pe rând zona frunții, pomeții, bărbia și nasul.

Dacă porii tăi sunt mari, iar pielea are un aspect de coajă de portocală, înseamnă că tenul tău este predispus îngrășării. În cazul în care, din contră, porii nu se văd deloc, iar pielea are un aspect deshidratat, tenul tău este, cel mai probabil, uscat.

Dacă ai porii măriți și efectul de coajă de portocală se poate observa doar în zona T (frunte, nas și bărbie), acest lucru îți arată că tenul tău este mixt.

În final, dacă niciuna dintre situațiile de mai sus nu ți se aplică, ești norocoasa posesoare a unui ten normal.

3. Tapotează-ți fața cu un șervețel uscat și curat

Dacă primul exercițiu nu te-a lămurit complet, treci la următorul. Ia un șervețel sau o foaie de sugativă și presează ușor tenul. Ține șervețelul sau sugativa câteva secunde pe față, apoi observă rezultatele:

  • Dacă pe șervețel se pot observa mici pete de grăsime, tenul tău este, cu siguranță, gras.
  • Dacă nu vezi nicio urmă de grăsime, dar tenul tău are un aspect lucios, aceste este normal.
  • Dacă șervețelul este la fel de uscat ca la început, iar fața ta pare solzoasa, tenul este prea uscat.
  • Dacă șervețelul prezintă pete de grăsime doar în anumite zone, corespunzătoare zonei T, atunci tenul tău este unul mixt.

4. Ciupește-ți ușor tenul

O altă metodă pentru verificarea tipului de ten este ciupirea ușoară a feței. Spală-ți mâinile și apucă între degete o mică parte a obrazului, apoi eliberează.

Dacă pielea își revine la normal imediat, înseamnă că tenul tău este elastic și suficient de hidratat. În caz contrar, dacă pielea face riduri foarte ușor, aceasta este, în mod sigur, deshidratată, iar tenul este uscat.

5. Testul creionului

Curăță-ți cu atenție fața și lasă tenul să își revină la aciditatea de bază. Peste aproximativ trei ore, ia un creion și trasează ușor câteva linii în zone diferite ale feței: pe frunte, pe pomeți, în zona bărbiei.

În cazul în care linia este vizibilă sub formă de adâncitură, poate însemna că tenul tău nu este suficient de hidratat. Dacă zona se înroșește, este un semn că tenul este gras, iar dacă nu se întâmplă nimic, tenul este normal.

În final, dacă tenul tău prezintă constant complicații (pete, coșuri, mâncărimi etc.), mergi la un medic dermatolog pentru a stabili un diagnostic exact și urmează un tratament recomandat de acesta.

 

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns