Alimente care strica dintii

Alimente care strica dintii

O serie de alimente si bauturi consumate in mod frecvent vara afecteaza smaltul dintilor. Iata care sunt aceste alimente care strica dintii.

Limonada – este o bautura sanatoasa si gustoasa, dar periculoasa pentru dinti. Lamaile sunt foarte acide, iar in combinatie cu zaharul sau mierea, atunci cand sunt consumate frecvent, duc la demineralizarea smaltului dintilor.

Cei care obisnuiesc sa bea des limonada ar trebui sa apeleze la un pai, pentru a-si expune cat mai putin dantura acestui amestec, considera specialistii sau sa evite sa adauga zahar in limonada. Poti sa folosesti in loc de zahar indulcitori sanatosi.

Inghetata – desertul preferat al verii, afecteaza sanatatea dintilor. In primul rand zaharul existent in acest produs modifica pH-ul oral, dintii fiind tratati cu o baie de acid care le afecteaza smaltul.

In al doilea rand temperatura foarte scazuta duce la aparitia unor micro fisuri in smapltul dintilor. Solutia este sa-ti clatasti bine gura cu apa dupa o inghetata si sa nu musti niciodata inghetata cu dintii.

Vata pe bat trebuie neaparat evitata mai ales de cei mici. Aceasta are marele dezavantaj de a se lipi de dinti.

O solutie buna este sa mananci un mar sau o bucata de branza dupa vata pe bat. Cele doua alimente curata eficient datura si asigura protectie.

Acadelele inghetate cu arome imbietoare de fructe sunt minunate vara dar pot duce la aparitia fisurilor dentare si la demineralizare.

Cand nu poti rezista tentatiei, un pahar cu apa baut dupa contribuie la corectarea aciditatii pH-ului oral.
 

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
Avatar photoDe Andreea Vasile | 16 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 16 decembrie 2025

Prietenia e despre oamenii care știu să te facă să râzi, care te înțeleg fără explicații și alături de care timpul zboară. Unele conexiuni vin complet neașteptat și parcă se potrivesc perfect, chiar dacă la prima vedere nu ai fi zis că ar avea ceva în comun. Zodiacul ne poate da câteva indicii despre aceste […]

Citeste mai mult
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp