Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ana Maria Mărgineanu sau estetica facială ridicată la rang de perfecțiune

Ana Maria Mărgineanu sau estetica facială ridicată la rang de perfecțiune

Când pasiunea se întâlnește cu tehnologia de ultimă generație, frumusețea și îngrijrea ating culmi care păreau visuri irealizabile în urmă cu numai câțiva ani. Practic, în zilele noastre, un ten frumos, luminos înseamnă îngrijre, disciplină și tehnici și proceduri dedicate cu măiestrie utilizate de specialiștii în estetica facială.

 

Ana Maria Mărgineanu este absolventă a Liceului de Arte Plastice și are studii superioare în Pedagogie. Este specialist cu o vechime de peste 20 ani în domeniul esteticii. Un tehnician cu specializări multiple în estetica facială și corporală (pigmentări medicale, plasma pen, îndepărtare și corecție tatuaje, extensii și laminare gene, epilare definitivă) și unic membru din România al SPCP (The Society of Permanent Cosmetic Professionals) din Statele Unite. În 2011 a terminat International Master Trainer Start Academy pe o gamă diversificată de specializări. Ana a dezvoltat tehnici de corecţie pentru procedurile de make-up permanent vechi. Este pasionată de tot ce ține de proiecte umanitare și este partener în proiectul “Salvează Feminitatea”. Pe lângă faptul că este un tehnician complet şi pedagog calificat în urma studiilor universitare, Ana Măria Mărgineanu are talentul susţinut de studiile liceale în arte plastice şi studii de specialitate în medicină, toate acestea pentru a le putea oferi elevilor și clienților săi informaţii și servicii complete. 

Ana Maria Mărgineanu, specialist estetică facială

Am fost curioasă să aflu mai multe chiar de la ea:

Ce tehnici există în momentul actual și cum putem obține sprâncene perfecte, cu un aspect 100% natural?

Tehnicile de lucru în materie de micropigmentare sunt în continuă dezvoltare. Anul acesta, tendința este dictată de tehnica Powder, ce imită efectul de fardare a sprâncenelor. Cu toate acestea, efectul nu este potrivit clientelor ce nu obișnuiesc să poarte makeup zilnic. Astfel, tehnica de Fir cu Fir va rămâne tot timpul în tendințe, fiind solicitată tocmai de segmentul de femei ce caută naturalețea la cote maxime. Începând cu anul 2019, în micropigmentarea sprâncenelor și-a făcut apariția o nouă tehnicî, mai exact tehnica Hibrid. Această metodă îmbină tehnica de Fir cu Fir cu cea Powder, reușind să satisfacă nevoile clientei ce dorește sprâncene naturale, dar totuși conturate.

Există vreo diferență între microblading și micropigmentare?

Principala diferență dintre procedura de micropigmentare și cea de microblading este metoda de lucru. Ambele proceduri introduc cu ajutorul unor ace specifice pigmenți semipermanenți la nivelul superficial al pielii. Diferența constă în faptul că micropigmentarea se realizează cu ajutorul unui aparat electric ce introduce pigmentul prin bătaia fina a acului, pe când tehnica microblading este o procedură manuală, cu un dispozitiv de tip stilou, ce simulează microtăieturi delicate la nivelul epidermei.

În ce consta tehnica SHADING pentru machiajul semipermanent al sprâncenelor?

Tehnica Shading este cea mai naturală metodă de micropigmentare a sprâncenelor cu efect de pudrare. Este potrivită persoanelor ce nu poartă makeup sau se rezumă la o variantă foarte naturală. Rezultatul se obține cu ajutorul unui strat foarte subțire de pigment în nuanță apropiată de culoarea naturală a sprâncenelor. Efectul este de scurtă durată, 6-10 luni, dar procedura se poate repeta la cerere, în funcție de așteptările fiecărei cliente.

Când știm că avem nevoie de o astfel de procedura și în cât timp putem vedea rezultatele?

Nevoia unei proceduri de micropigmentare a sprâncenelor se naște în urma mai multor situații, precum lipsa timpului în ritualul zilnic de makeup sau jobul ce impune un machiaj zilnic accentuat, lipsa firelor în sprâncene sau forma greșită în urma pensatului incorect și așa mai departe. Avantajul acestei proceduri este că rezultatul se poate vedea imediat după prima ședință, evident, cu precizarea că zona lucrată va trece printr-un proces de vindecare, timp în care culoarea sprâncenelor va suferi diferite modificări până la nuanța finală.

Există vreun risc?

Riscurile în dermopigmentare, indiferent de zona de lucru, sunt generale, țin de detalierea consultației înainte de procedură și în egala măsură de procesul de îngrijire ce urmează după ședința de micropigmentare. Practic, există riscul ca tehnicianul să nu aibă aceeași viziune precum clienta asupra formei sprâncenelor sau să nu împărtășească aceeași părere asupra nuanțelor de pigmenți aleși de clientă. Toate aceste riscuri se pot elimina prin intermediul unei consultații înaintea procedurii. Anamneza corectă va elimina riscuri ce țin de incompatibilitatea clientei cu procedura din punct de vedere fizic și medical.

Este o procedură care se realizează o singura dată sau este necesar să venim la întreținere?

De cele mai multe ori, pentru a completa rezultatul final al unei proceduri de micropigmentare, indiferent de zona aleasă, precum sprâncene, buze, pleoape, etc., este nevoie de 2 ședințe la un interval de 6-8 săptămâni. Cu toate acestea, există situații când retenția pigmentului în piele este atât de bună, încât nu se mai poate interveni la ședința de retuș, iar clienta va reveni abia la ședința de întreținere, la aproximativ 1-2 ani, în funcție de piele, tehnică și natura pigmenților.

Putem scăpa de tatuajele vechi de la nivelul sprâncenelor?

Atunci când rezultatul nu este cel așteptat de către clientă, soluția cea mai potrivită este de îndepărtare a pigmentului din zona în care a fost introdus. Odată cu evoluția tehnicilor de micropigmentare s-au dezvoltat în egală măsură și metode de eliminare a tatuajelor din piele, indiferent de zona sau natura pigmentului (permanent sau semi-permanent, organic, anorganic). Aceste metode se împart în doua categorii: îndepărtarea tatuajelor cu L.A.S.E.R, echipament dedicat acestui proces, sau extragerea pigmenților din piele prin metoda chimică, cu ajutor anumitor substanțe active ce dețin acest rol.

 

Indiferent de anotimp, tenului nu trebuie să-i lipsească hidratarea atât din interior, cât și din exterior, și un ritual simplu: demachiere, hidratare cu crema aferentă și protecție UV.

 

Traversăm o perioadă nu tocmai fericită, în care nu ne permitem să mergem la fel de des la proceduri și tratamente ca până acum. Ce tratamente pentru ten ar trebui să avem în vedere în aceasta perioadă și în ce constă ritualul de îngrijire pe care ar trebui să-l aibă orice femeie zilnic?

Indiferent de anotimp sau de accesul la cabinetul de cosmetică, tenului nu trebuie să-i lipsească hidratarea atât din interior (apă multă), cât și din exterior. Îngrijirea zilnică a tenului constă în 3 pasi: demachiere, hidratare cu crema aferenta și protecție UV ( crema SPF aplicată de mai multe ori pe zi sau fond de ten). Săptămânal, tenul trebuie curățat prin aplicarea unui gomaj plus masca de hidratare. Lunar se recomandă o curățare profundă în cabinetul de cosmetică, plus diferite tratamente cu rol de introducere a substanțelor active la nivelul tenului.

Exista vreo procedură prin putem rezolva imperfecțiunile pielii? Și vorbim aici de vergeturi și de celulită.

Până acum câțiva ani, vergeturile erau cea mai mare provocare atât a medicilor esteticieni, cât și a cosmeticienilor. Între timp s-au dezvoltat două tehnici cu rolul de a îmbunătăți sau chiar de a elimina vergeturile: mezoterapia cu microneedling și plasma penul. Sunt proceduri cu acțiuni diferite asupra pielii, dar au ca scop eliminarea imperfecțiunilor, inclusiv a vergeturilor recente sau mature. Dacă vorbim de celulită, intrăm în zona de remodelare corporală. Atât pentru uniformizarea aspectului pielii, cât și pentru celulită, procedurile cele mai renumite sunt vaccum subdermal + cavitație și/sau radiofrecvență. De obicei, aceste proceduri se fac în urma unei diagnoze corporale.

Se spune despre tratamenul numit Hyaluron Pen că este viitorul! În ce constă el și ce beneficii are asupra tenului?

Beneficiile acidului hialuronic asupra corpului nu mai sunt de mult un secret. Pentru a îmbunătăți aspectul pielii la nivelul feței, până de curând exista doar procedura de mezoterapie injectabilă, efectuată doar de către medici. Evoluția în domeniul de beauty este continuă, astfel că de 2 ani se găsește serviciul de Hyaluron Pen în cabinetele de cosmetică. Acest dispozitiv elimină folosirea acului și permite introducerea acidului hialuronic cu ajutorul presiunii aerului. Procedura de Hyaluron Pen este confortabilă pentru client, nu necesită anestezie în prealabil și permite hidratarea profundă a țesutului sau mărirea volumului buzelor.

Există vreo procedură care să aibă un efect de rejuvenare asupra fibrelor de colagen și elastină?

Restabilirea colagenului se poate realiza atât prin proceduri minim invazive, precum mezoterapia cu microace,  plasma pen, cât și cu ajutorul procedurilor noninvazive de tipul fototratamentelor cu echipament IPL. Tehnicile minim invazive presupun un timp scurt de recuperare postprocedură și eventual 2-3 ședințe în funcție de nevoile clientei. Ședința de fotoregenerare cu IPL sau lampă LED este non ablative, plăcută și confortabilă pentru clientă, iar pentru un rezultat de lungă durată se impune un număr mai mare de ședințe (6-8 ședințe).

Carbon Peel este un tratament foarte exclusivist și apreciat de vedetele de la Hollywood. Ce presupune acesta și de ce este atât de celebru?

Tratamentul Carbon Peel, cel mai în vogă tratament facial în 2020 în România realizează efectul de glow la nivelul fetei în doar câteva minute, fară a crea disconfort clientei. În același timp aceasta procedura realizata cu ajutorul unui lungimi de unda dedicata, reușește să elimine imperfecțiunile asupra pielii, precum petele hiperpigmentare. Asocierea cu vedetele de la Hollywood a apărut din dorința de a avea tenul uniform și luminos, indiferent de domeniul de activitate, acesta fiind principalul semn că femeile din Romania caută neîncetat soluții de îngrijire. 

Femeile care au pasiuni legate de sprâncene, unde pot urma un curs de specialitate?

Domeniul micropigmentarii a evoluat atât de mult în ultimii 10 ani încât acum 5 ani, s-a creat un standard ocupațional dedicat meseriei de dermopigmentist. Această specializare se poate obține în urma unui curs acreditat, ce permite însușirea tuturor tehnicilor actuale. Cursul acreditat de dermopigmentare în cadrul Start Academy este format din două module ce vin în întâmpinarea cerințelor actuale. Unii elevi doresc să se specializeze doar pe tehnicile aferente zonei sprâncenelor, iar alți viitori tehnicieni accesează modulul complet dedicat tuturor zonelor, precum sprâncene, buze, pleoape.

Cât durează cursurile și cum se pot înscrie?

Cursurile actuale din domeniul beauty diferă complet ca format, astfel că există specializări tematice de 1-2 zile până la cursuri acreditate de 2 săptămâni sau de 3 luni. Procesul de înscriere în cadrul cursurilor este în strânsă legătură cu specializarea aleasă, uneori fiind necesare documente ce atestă nivelul educațional obținut.

Care sunt sursele tale de inspirație în munca pe care o faci?

Dorința de a ajuta, de a găsi soluții la nemulțumirile clienților față de aspectul lor fizic, dar mai ales faptul că am șansa de a contribui la evidențierea frumuseții mă inspiră zi de zi, de 20 ani, de când lucrez în acest domeniu.

Text: PR

Foto: PR, iStock.com

Comments

comments

Lasă un răspuns