Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Anotimpurile în salonul de coafură

Anotimpurile în salonul de coafură

O nuanță reușită a părului este de cele mai multe ori o întâmplare în cazul tău? Poate nu știi, dar ai multe puncte comune cu natura. De aceea, ea îți poate sugera cele mai potrivite nuanțe.

Iarnă

Luminos, transparent sau un rece-oliv sunt tonuri specifice tipului „iarnă“. El poate fi recunoscut ușor după genele și sprâncenele negre și după nuanța buzelor care are ușoare note albăstrui. Ideale pentru părul femeii de tip „iarnă“ sunt nuanțele de maro închis sau negrul. Nuanțele deschise trebuie să fie reci: cu tente de albăstrui, cenușiu, albastru-violet. Acestea vor aduce imainii tale accente interesante, originale și vor crea un contrast avantajos cu nuanțele de porțelan ale tenului.

Primăvară

Pentru femeia de tip „Primăvară“ e caracteristic tenul palid, aproape transparent, cu reflexe de auriu delicat. Deseori, pielea obrajilor are nuanțe fine de piersică, datorită cărora tenul are mereu un aer proaspăt. Genele și sprâncenele sunt în nuanțe de maro. Părul acestor femei este, în general, blond. Dar și atunci când e șaten deschis sau mediu, el are întotdeauna și nuanțe de auriu-roșcat. La vopsirea sau nuanțarea părului, este important să păstrezi transparența și căldura nuanței de bază.

Vară

La tipul „vară“ nuanța de bază a tenului e rece. Dar nu e prea simplu să-l recunoști, căci există nu una, ci trei variante: ten cu nuanțe de porțelan, ten translucid, prin care aproape că se întrevăd vasele fine de sânge, ten de nuanțe deschise, cu reflexe oliv. Sprâncenele și părul au reflexe cenușii, niciodată aurii. Buzele sunt, de regulă, de un roz rece. La vopsirea sau nuanțarea părului, trebuie să alegi nuanțe cenușiu-argintii. Chiar și nuanțele de roșcat trebuie să reflexe reci, albăstrui.

Toamnă

Tenul de culoare deschisă, cu nuanțe calde, sidefii sau de șampanie aurie, contrastează cu nuanțele vii, ruginii ale părului. Culorile acestui tip se aseamănă cu cele ale tipului „primăvară“, dar aici ele sunt mult mai puternice, mai saturate. Multe dintre femeile de tip „toamnă“ au pistrui sau alunițe, iar acestea sunt de nuanță roșcată. Sprâncenele au nuanța părului, iar genele sunt foarte dese. Dacă vrei să-ți schimbi culoarea părului, optează pentru tonuri calde, cu nuanțe de arămiu.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr40/06.10.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns