Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Arta vopsirii parului

Arta vopsirii parului

Soare, mult soare! I-am dus mult timp dorul, iar acum ne simţim bine în baia razelor lui. Părul e oare la fel de încântat? Căldura, razele UV, aerul condiţionat, produsele de coafat şi vopseaua contribuie concertat la deshidratarea părului. Pălăria şarmantă devine un accesoriu obligatoriu în acest sezon, ferind părul de acţiunea razelor de soare şi conservându-i mai mult timp culoarea. În funcţie de culoare, părul poate fi vopsit la un anumit interval. Iată care sunt cele mai bune sfaturi pentru a trece cu bine peste lunile însorite, plină de viaţă şi cu o culoare vibrantă a părului în fiecare zi.

Ai multe fire albe?

Dacă primii ghiocei se ascund uşor cu un nuanţator sau orice culoare îţi place, când firele albe se îndesesc, stiliştii ne sfătuiesc să alegem culori mai închise, care au o putere de acoperire crescută şi menţin culoarea mai mult timp.
Calendarul vopsirii: la trei săptămâni, doar pe rădăcini; iar la şase, împrospătează culoarea pe toată lungimea.

Ton pe ton, pentru strălucire

Dacă nu ai încă fire albe, o împrospătare a culorii cu o nuanţă apropiată de cea naturală va da părului mai mult volum şi o strălucire seducătoare. Poţi folosi şi un ton mai deschis, pentru a crea un joc spectaculos de lumini, ca şi când soarele s-ar juca tot timpul în părul tău.
Calendarul vopsirii: la cel puţin o lună sau când rădăcinile crescute ştirbesc din strălucire.

Când schimbi culoarea

Când alegi o culoare diferită de cea naturală, te-ai înhămat la stăpân! La sfârşitul fiecărei luni, rădăcinile te vor da de gol. Dar chiar şi culorile puternic contrastante (bază închisă şi păr bălai) pot convieţui câteva săptămâni fără să fie deranjant estetic.
Calendarul vopsirii: colorează doar rădăcinile, la 3-4 săptămâni, iar dacă trebuie să apelezi la decolorare, măreşte intervalul la şase săptămâni şi rezervă acest tratament doar părului natural. În saloane, există produse speciale care nu agresează foarte tare părul, chiar dacă-l supun unui astfel de tratament. Dacă ai ales blondul, poţi folosi cea mai deschisă nuanţă, chiar una gri (tentă de care scapi după primele două spălări). Ea va deschide foarte mult culoarea, fără să apelezi la decolorare.

Joc de nuanţe

Dacă foloseşti mai multe tonuri (cel puţin două) ale aceleiaşi culori, aplicându-le pe rând cu un pieptăn, vei obţine un joc interesant de nuanţe, care va asigura un aspect foarte natural, ce pune în umbră rădăcinile.
Calendarul vopsirii: acesta este trucul care te ajută să-ţi vopseşti părul chiar şi la 6-8 săptămâni dacă nu ai fire albe (caz în care trebuie să aplici una dintre culori pe rădăcină la patru săptămâni).

Pentru păr drept

Părul drept e uşor de aranjat, dar are nevoie de colorare mai frecventă decât cel ondulat, a cărui textură mai plină ascunde rădăcinile. 
Calendarul vopsirii: la 3-4 săptămâni, în funcţie de culoarea aleasă.

Când schimbi macazul

Te-ai hotărât să încerci ceva nou, o culoare cu totul diferită de cea anterioară? Din brunetă vrei să devii blondă ori roşcată? Atunci, înarmează-te cu produse de îngrijire hidratante, speciale pentru părul vopsit, pentru că minimum două luni trebuie să-ţi vopseşti părul pe toată lungimea lui, ca noul pigment să se fixeze în interiorul firului.
Calendarul vopsirii: la 3-4 săptămâni.

Când vrei să te întorci culoarea naturală

Dacă ai părul mai deschis decât vopseaua folosită, e musai să treci printr-o şedinţă de decolorare la coafor, după care să-ţi vopseşti părul într-o culoare cât mai apropiată de nuanţa ta. Îţi recomandăm să faci aceste tratamente la salon, ca sănătatea părului să nu fie pusă în pericol.
Calendarul vopsirii: colorează doar lungime părului, cu aceeaşi nuanţă, la 5-6 săptămâni, până ce se stabilizează culoarea. Ai putea folosi inclusiv un nuanţator ton pe ton, pe care-l să-l aplici şi pe rădăcini, fără să-ţi afecteze culoarea.

7 sfaturi de încătuşat culoarea

Oricât de blândă şi hrănitoare ar fi vopseaua, va usca părul dacă e folosită abuziv. Ca să te bucuri cât mai mult de soare şi apă în vacanţă, dar şi de culoarea părului tău, iată ce trebuie să faci:

– Evită şamponarea zilnică şi încearcă să răreşti spălatul la 2-3 ori pe săptămână. Dacă ai părul gras, aplică pudră pe rădăcini sau strânge-l în coadă.
-Spală părul cu apă cât mai rece. Căldura determină cuticula să se deschidă şi să piardă culoarea.

-Foloseşte doar produse de îngrijire pentru părul vopsit, inclusiv un balsam fără clătire cu protecţie solară.

-Aplică pe păr soluţii de protecţie termică înainte de uscare şi de coafarea cu placa ori ondulatorul.
-Alege produse de colorare care nu conţin amoniac. Acest ingredient care ajută colorarea face părul mai vulnerabil la rupere şi decolorare.
-Foloseşte produse de coafat fără alcool, pentru că acesta decolorează părul.
-Înainte de băile în mare sau piscină, udă bine părul şi aplică puţin balsam. Va fi mult mai protejat!

 

Comments

comments

One thought on “Arta vopsirii parului

Lasă un răspuns