Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Avem nevoie de apă tonică?

Avem nevoie de apă tonică?

După cum o trădează numele, apa tonică este un produs de îngrijire care dă pielii tonus. Mulți  însă o consideră drept… apă de ploaie și cred că efectul tonic se obține prin acțiunea cremei.

Dacă tot ai grijă de tenul tău, de ce n-ai respecta ritualul de îngrijire în totalitate, incluzând în el și apa tonică? Mulți make-up artiști susțin că ea poate fi arma secretă pentru un ten sănătos și pentru un machiaj reușit. Apa tonică este necesară pentru persoanele cu tenul gras și predispus la acnee, dar este utilă și celor care își doresc pielea curată și împrospătată. Și nu sunt singurele beneficii pe care le aduce pielii. Iată câteva motive pentru care tenul tău ar fi fericit să o folosești!

Micșorează porii

Ștergerea tenului cu o dischetă îmbibată în apă tonică te ajută să îndepărtezi urmele de demachiant și excesul de sebum. În plus, efectul ei astringent duce la micșorarea porilor și previne apariția punctelor negre.

Echilibrează pH-ul

În mod natural, piele este acidă și din această pricină, după ce ne spălăm, acțiunea alcalină a săpunului e însoțită de o senzație de disconfort: simți că pielea ține. Echilibrul se restabilește în mod natural după 5-6 ore, dar poate fi obținut mult mai rapid folosind apa tonică.

Păstrează pielea sănătoasă

Reechilibrarea pH-ului poate proteja pielea contra bacteriilor, însă acțiunea apei tonice apără pielea de impuritățile apei de la robinet, de clor sau nitriți.

Hidratează și împrospătează

Are o formulă umectantă, contribuind la hidratarea tegumentului, dar îl și revigorează, redându-i prospețimea și tonusul. Dacă nu ai nimic de acoperit, poți aplica o cremă de zi și tenul tău va arăta foarte bine chiar și fără machiaj.

Previne creșterea firelor de păr în piele

O poți folosi inclusiv după epilare, mai ales când folosești aparatul electric, pentru că te ajută să cureți pielea, să sigilezi  porii,  prevenind în acest mod foliculita, iar datorită acidului glicolic sau AHA (alfahidroxi acizi), poți preîntâmpina creșterea firelor sub piele. Pielea primește astfel un plus de îngrijire și e mai tonică.

Citește și:

Răsfăț ca de bebeluș pentru corpul tău

Ochii ridaţi

Somnul, cea mai buna crema antirid

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.43/29.10.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns