Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Bicarbonatul de sodiu, intrebuintari cosmetice

Bicarbonatul de sodiu, intrebuintari cosmetice

Folosit în special la prepararea prăjiturilor, bicarbonatul de sodiu are multe întrebuinţări şi în cosmetică. Specialiştii în beauty susţin că bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat şi pentru îngrijirea pielii şi a podoabei capilare.

Bicarbonatul de sodiu este un bun exfoliant facial, reduce iritaţiile pielii şi previne riscul apariţiei coşurilor. Este folosit în îngrijirea orala, una din proprietăţile lui fiind albirea, iar câteva linguriţe de bicarbonat de sodiu în baie catifelează pielea.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/08/30/bicarbonatul-sodiu-intrebuintari-cosmetice-2.jpgIată trei utilizări excepţionale pentru bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu încredere pentru exfoliere, având capacitatea de a îndeparta celulele moarte fără a agresa pielea, tenul devenind în urma acestei operaţiuni curat şi luminos. Amestecă trei linguri de bicarbonat de sodiu cu una de apă până la obţinerea unei paste. Aplicat pe ten, amestecul se freacă uşor prin mişcări circulare. Apoi clăteşte-te pe faţă şi şterge-te prin mişcari usoare de tamponare. Aplică o crema hidratantă uşoara şi masează cu multă blândeţe.

Mâinile pot căpăta şi ele un aspect mai catifelat, dacă acelaşi amestec este folosit împreună cu un săpun lichid pentru bebeluşi (este mult mai delicat şi mult mai blând cu pielea).

Potrivit specialiştilor, bicarbonatul de sodiu poate înlocui cu succes balsamul de păr, lăsând podoaba capilară uşor de descurcat şi uşor de aranjat. Astfel, se recomandă să presari praful, în cantităţi mici, în şampon, sau să combini la spălare o linguriţă de bicarbonat îîn şamponul tău. Spală-te cu amestecul obţinut pe păr, în mod obişnuit. Bicarbonatul de sodiu pentru mâini şi picioare

Pentru eliminarea mirosurilor neplăcute, atât in cazul mâinilor cât şi a picioarelor se prepară o soluţie de bicarbonat de sodiu. Pune patru părţi bicarbonat de sodiu şi o parte apă, la care se adaugă săpun şi se aplică pe mâini după care se clăteşte. La nevoie se repetă operaţia, până se elimină mirosul nedorit. În cazul picioarelor procedeul este acelaşi, diferenţa constând în concentraţia soluţiei de bicarbonat de sodiu. În acest caz soluţia se prepara într-un raport de 5/1. Rezultatul este eliminarea mirosului neplăcut si obţinerea unei  senzaţii de relaxare.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns