Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cafea pentru un ten de vis

Cafea pentru un ten de vis

Aroma cafelei de dimineaţă este pentru mulţi un tonic, iar efectul ei energizat este imboldul pentru o nouă zi în forţă. Însă cafeaua este şi un bun tratament pentru frumuseţe.

Antioxidanţii din cafea, pe lângă energia pe care o aduc, sunt sursă de sănătate pentru organism. Tot ei sunt o veritabilă armă împotriva îmbătrânirii premature a pielii. Iată încă un motiv pentru a savura o ceaşcă de cafea la primele ore ale dimineţii. Şi totuşi puterea ei în domeniul frumuseţii nu se opreşte aici.

Reduce aspectul celulitei

Efectul ei diuretic diminuează aspectul de portocală al pielii. Eliminarea apei din ţesuturi duce şi la deshidratarea celulelor adipoase, micşorându-le dimensiunile, iar acestea devin mai puţin vizibile. Cu toate că aduce multe beneficii organismului, medicii recomandă să ne limităm la cel mult trei ceşti de cafea pe zi. Tot pentru reducerea celulitei, masajul cu zaţ ajută la dinamizarea circulaţiei şi la exfolierea pielii, pregătind terenul pentru acţiunea cremei anticelulitice.

Dă strălucire pielii

Aşa cum îţi trezeşte mintea, acelaşi lucru îl face pentru tenul tău. Masca din cafea stimulează fluxul sangvin şi face pielea mai strălucitoare, mai luminoasă şi mai plină de viaţă. În plus, boabele de cafea conţin acid cafeic, care stimulează producţia de colagen, dând un aspect tonic pielii. Pentru a obţine aceste beneficii, ai la îndemână trei soluţii, toate bogate în cafeină.

Masează tenul cu un cub de gheaţă din cafea înfăşurat într-un tifon.

Aplică zaţul din ceaşcă pe faţă ca pe o mască, fără să freci, lasă-l doar cât să transfere pielii antioxidanţii săi valoroşi, timp de 10-15 minute, apoi îndepărtează-l cu apă rece.

Pune în căuşul palmei 2-3 linguri de cafea la temperatura camerei şi aplic-o pe faţă. Lasă lichidul să se zvânte pe piele şi apoi clăteşte.

Te scapă de pungile de sub ochi şi de cearcăne

Multe creme de ochi conţin cafeină, care stimulează circulaţia şi reduce edemul. O compresă rece cu cafea aplicată pe ochi 10-15 minute este un bun tratament pentru a şterge de pe chip urmele unei nopţi mai puţin odihnitoare. Ia din cafeaua de dimineaţă trei linguri şi pune-le în congelator să se răcească, apoi aplică acest lichid miraculos folosind două dischete demachiante. Poţi pregăti o cafea şi apoi s-o pui într-o tava de cuburi la congelator, iar în dimineţile dificile să masezi conturul ochilor cu un astfel de cub îngheţat. Efectul e garantat!

Dă părului reflexii incredibile

Pentru o culoare cafenie mai bogată, ai nevoie de un espresso. După ce speli părul, prepară o cafea concentrată şi adaugă trei linguri în balsamul obişnuit. Masează-l pe păr şi lasă așa cinci minute ca să acţioneze. Aciditatea cafelei închide cuticulele firelor de păr, aducând o strălucire intensă.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr19/18.05.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns