Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cât de importantă este hidratarea părului?

Cât de importantă este hidratarea părului?

hidratarea parului

„Hidratarea părului este foarte importantă” ne spun întotdeuna stiliștii și reclamele, dar care este motivul și ce se întâmplă dacă nu îl hidratezi corect?

Orice femeie își dorește să aibă un păr frumos, strălucitor și fin, însă este imposibil dacă acesta e degradat și uscat. Astfel, dacă nu îți îngrijești părul în mod corespunzător, acesta va deveni tern, lipsit de viață, se va rupe mai ușor, iar nuanța sa va părea mai ștearsă.

Există mai multe motive pentru care părul poate fi uscat, cele mai comune fiind:

Îți „arzi” părul cu instrumente precum uscătorul de păr, ondulatorul sau placa. E recomandat să le utilizezi cât mai rar, iar atunci când o faci ar trebui să folosești un spray termoprotector. Iar după fiecare spălare, folosește cu regularitate masca Loncolor Expert Intensive Hair Protect, îmbogățită cu ulei Abbysinian, pentru o îngrijire în profunzime a părului uscat sau deteriorat, rezultatul fiind un păr întărit până la vârfuri și reducerea semnificativă a firului de păr.

Îți speli părul prea des. Dacă faci acest lucru, vei curăța firele de păr prea mult de sebum; fă tot posibilul să nu te speli zilnic – poți apela din când în când la șampon uscat sau pudră de talc.

Expui părul la soare prea mult. La fel ca pielea ta, părul are nevoie de protecție împotriva razelor soarelui. Folosește un spray de tipul leave-in, care oferă protecție UV, și nu uita de pălării.

Îți decolorezi sau vopsești prea des părul. Dacă îți decolorezi părul, nu ar trebui să repeți operațiunea decât atunci când rădăcinile au crescut suficient de mult încât să te deranjeze – și să aplici decolorantul doar la rădăcini. În cazul vopselei, lasă să treacă cel puțin o lună între vopsiri și alege întotdeauna un produs de calitate.

De exemplu, pentru culori pline de strălucire și un aspect impecabil, folosește LONCOLOR Ultra. Vopseaua de păr din această gamă este îmbogățită cu ulei de migdale (cunoscut pentru proprietățile sale emoliente), ulei de floarea soarelui (renumit pentru strălucirea intensă pe care o oferă părului) și fosfolipide. În plus, este simplu de utilizat acasă, iar culoarea rezultată va fi una strălucitoare și plină de viață.

Părul mai trebuie hidratat și din interior, nu doar cu ajutorul măștilor și al produselor cosmetice. Asigură-te că bei minim 2 litri de apă în fiecare zi, consumă suficiente fructe și legume și nu mai consuma (sau cel puțin redu consumul de ) alcool și cafea.

Ține și tu cont de aceste informații și vei avea un păr la fel de minunat ca vedetele tale preferate!

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns