Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cauzele ascunse ale celulitei

Cauzele ascunse ale celulitei

Vorbim despre cauzele ascunse ale celulitei, în fapt tot atâtea soluții că să lupți mai eficient împotrivă aspectului de „coajă de portocala“. De cele mai multe ori celulită are cauze ascunse, de natură organică, metabolică și funcțională. Doar cremele aplicate pe piele și dieta nu sunt suficiențe pentru a ameliora problemă.

Cauzele ascunse ale celulitei merg mână în mână cu metabolismul și fiziologia tipic feminină. Așa se și explică de ce circa 80% din femei au celulită și de ce doar 10% dintre bărbați au probleme de acest gen.

Cauzele ascunse ale celulitei trebuie căutate în dereglările hormonale, circulația deficitară, sensibilitatea și disfuncționalitatea vezicii biliare și în stilul de stilul de viață.

Dieta

Lipsă fibrelor din alimentație, precum și dietă săracă în acizi grași omega 3 și 6 (pe care îi furnizează peștele oceanic, fructele de mare, semințele, nucile, uleiul de măsline) sunt factori care cresc riscul apartitiei celulitei. Totodată, mesele dezordonate, la care se adaugă absența mișcării, duc la apariția inesteticelor modificări la nivelul pielii.
Sfat: hidratează-te optim, doi litri de apa pe zi fiind obligatorii și consumă fibre în fiecate zi! Una fără altă sunt ineficiențe.

Hormonii

Fluctuațiile hormonale, adesea un efect al dereglărilor tiroidei, sunt cauze care stau la bază instalării celulitei. Hormonii în exces creează un mediu favorabil retenției de apa în țesuturi. Suprarenalele, responsabile de asemenea cu retenția de apa, sunt de vina pentru apariția deformărilor la nivelul epidermei.
 Sfat: masajul limfatic dedicat zonelor cu probleme este extrem de eficient, dar numai dacă este făcut constant.

Circulatia

Afecțiunile cardiace sunt agravate de problemele de circulație. Când circulația este deficitara antrenează nu doar hipertensiune arterială, ci și modificări în structură țesutului adipos – acesta se întărește și se produc acumulările de grăsime.
Sfat: fă mai multă mișcare! Ajută și ședințele de electrostimulare.

Vezica biliara

Adesea o consecință a unui sistem digestiv sensibilizat, ineficiența funcțională a vezicii biliare este una din cazuele ascunse ale celulitei. Bilă leneșă și favorizează instalarea tulburărilor digestive, care dau peste cap procesul de detoxifiere (când detoxifierea se face adecvat, primul semnal este la nivelul epidermei-pielea este curată) – constipația, dezechilibrul florei intestinale, digestia greoaie.
 Sfat: evită alimentele grase, consumă alimente care susțin activitatea ficatului, respectă dietă de detoxifiere cel puțin de două ori pe an, consumă fructe și legume.

Printre cauzele ascunse ale celuitei se număra și stresul, lipsă de somn, o dietă dezordonată, dietele drastice pentru scăderea în greutate, toate păcate ale stilului de viață modern la care suntem condamnați.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Lasă un răspuns