Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ce culori să porți în noaptea de Revelion

Ce culori să porți în noaptea de Revelion

culori revelion

Probabil că ai citit deja multe despre culorile care se potrivesc personalității tale, dar știi în ce culori e indicat să te îmbraci în noaptea dintre ani?

Conform unui raționament simplu, care spune că Anul Nou trebuie întâmpinat cu mult optimism și veselie, culorile pe care le porți trebuie să corespundă acestor stări de spirit.

  • Nu te imbraca într-o singură culoare de sus până jos și nu opta pentru accesorii de aceeasi culoare ca ținuta. Mergi pe combinații și nuanțe complementare, nu pe culori tari – de exemplu, grena/kaki în loc de roșu/verde.
  • Evitî albastrul simplu, luminos precum cerul de mai, dar și verdele-smarald. Nu te îmbrăca în alb de sus până jos, nu asocia alb cu roz sau alb cu bleu.
  • Nu purta maro în noaptea de Revelion și evită-l, pe cât posibil, și în general. Cel mult optează pentru bejuri cu accente de auriu sau roșu-vișiniu.
  • Cu negru nu vei da greț decât dacă îl porți de sus până jos. Colorează-te cu o eșarfă și/sau bijuterii verzi sau portocalii.
  • Dacă optezi pentru clasica rochie neagră, asorteaz-o cu accesorii galbene: o curea la mijloc, un șal peste umeri, agrafe în păr sau un colier statement.

 

Mai departe, iată și câteva superstiții pe care diferite popoare le au cu privire la cromatica hainelor purtate de Revelion.

Roșul se înscrie în superstiția clasică și foarte amuzantă conform căreia, dacă vrei să îți găsești alesul în anul următor, trebuie să porți lenjerie intimă în această nuanță. La asta subscriu spaniolii și mexicanii. În România, se crede că pur și simplu aduce noroc în anul viitor.

Galbenul, asociat tot cu lenjeria intimă, aduce noroc în dragoste latinilor din Ecuador și Venezuela și bani cu nemiluita mexicanilor și brazilienilor.

Portocaliul este culoarea care le îmbină – și la propriu, și la figurat – pe cele două de mai sus. Nuanța este foarte potrivită pentru a fi purtată inclusiv la vedere, sub forma unui top finuț sau a unei eșarfe chic.

În Filipine, se poartă haine cu imprimeuri circulare – buline, picățele, cercuri – pentru că se consideră că atrag bunăstarea și norocul.

Verde porți dacă îți dorești în primul rând sănătate. Însă pentru ca energiile pozitive să se reverse abundent, e bine să asociezi verdele cu alb.

 

Tu cum te vei îmbrăca în noaptea dintre ani?

 

 

Sursă foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns