Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ce este celulita fibroasa si cum se trateaza

Ce este celulita fibroasa si cum se trateaza

Aproape orice femeie, fie că e slabă ori plinuță, poate descoperi la un moment dat că pielea de pe fese, coapse, brațe, abdomen are un aspect granulat, ridat și în acest caz trebuie să știe că se confruntă cu celulită. Când celulita este instalată de multă vreme, se numește celulită fibroasa și, din nefericire, este cel mai greu de eliminat.

Există trei tipuri diferite de celulită de care e posibil să nu știi că suferi. Există celulită adipoasă, foarte moale și nedureroasă. Apare adesea din cauza excesului de greutate. Există celulită apoasă, specifică femeilor slabe, este legată de dezechilibre hormonale, de proastă circulație sanguină și limfatica. Femeile care suferă de acest gen de celulită au, în general, probleme de retenție de apa și gambe grele. Al treila tip de celulită este celulita fibroasă care este instalată de foarte mult timp, este dureroasă la atingere și puțin violacee. De regulă, se așează pe coapse, șolduri și genunchi.

Celulă adipoasă este atât de umflată încât comprima vasele, împiedicând eliminarea toxinelor. În plus, fibrele de colagen care înconjoară aceste celule se îngroașă, volumul adipocitelor se reduce, iar grăsimea se stochează în același loc, într-un mod trainic. Astfel apare celulită fibroasa. Acest tip de celulită afectează atât femeile slabe, cât și pe cele cu exces de greutate, iar principala cauză este lipsa activității fizice, dar un permanent deficit hidric și o alimentție băgată în produse rafinate și carbohidrați.

Practic celulita fribroasă nu se vindecă, dar poate fi mult ameliorată prin respectarea anumitor reguli.

Regimul alimentar este prima condiție. Ceea ce mănănci are consecințe directe asupra celulelor de grăsime și deci asupra celulitei. Consumă alimente cu un indice glicemic mic pentru a menține mereu sub control  nivelul de glucoză. Fructele și legumele sunt prima alegere. În dietă trebuie inclus peștele gras, carne albă și alimente bogate în antioxidanți. Ceaiul verde este băutură excelentă pentru îndepărtarea celulitei fibroase și un aport mare și contant de apă care favorizează eliminarea toxinelor.

Alți aliați anticelulita sunt: vitaminele, mineralele și oligoelementele. Vitamină C (din citrice), E (uleiul vegetal, peștele, oul), K (broccoli), B6 (legumele verzi, banane), beta-carotenul (organe, lapte, unt, legume, fructe).

Elimină mezelurile, dulciurile, băuturile răcoritoare și carbogazoase.

Mișcarea esrte la fel de importantă ca și dieta, iar una fără alta nu vor avea nici un efect vizibil. Practicarea unui sport, a unei activități care să stimuleze circulația limfatică și sangvină a picioarelor (fitness, gimnastică, mersul pe jos, înotul etc.) sunt alte recomandări de mare ajutor.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns