Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ce nu stiai despre parul alb

Ce nu stiai despre parul alb

Femeile privesc cu groaza firele de par alb, dar fenomenul este unul normal, inevitabil si face parte din evolutia noastra. Afla ce nu stiai despre parul alb si abordeaza subiectul cu seninatate.

Dermatologii spun ca exista o regula legata de parul alb, regula pe care o numesc 50-50-50. Asta inseamna ca cincizeci la suta din populatie are aproximativ 50 la suta de par alb la 50 de ani. Inevitabil parul uman isi schimba si culoarea si textura cu varsta. Caucazieni au tendinta de a incarunti mai repede, dar mai repede decat ei incaruntesc persoanele cu parul roscat. Asiatici incaruntesc mai tarziu, dupa 60 de ani, iar persoanele cu pilea neagra cel mai tarziu. Asta duce la concluzia ca incaruntirea parului este o chestiune care tine de rasa si pigmentul natural al pielii si parului.

Stresul te albeste. Mai in gluma mai in serios, vorba cu peri albi de stres si griji este foarte adevarata. Stresul accelereaza procesul de aparitie al firelor de par alb. Stresul este implicat intr-o multime de probleme si suferinte ale pielii si parului, unele insesizabile, altele chinuitoare.

Stilul tau de viata influenteaza direct parul alb. Fumatul, de exemplu, subliniaza si pielea, si parul. Nivelurile scazute de vitamina B12 determina pierderea pigmentului mai rapida, iar consumul de alimente, cum ar fi ficatul si morcovi pot fi de ajutor pentru prevenirea aparitiei firelor de par alb. Acizii grasi omega 3 ajuta la acelasi lucru. Acestia stimuleaza melanocitele pentru a produce melanina, cea care pastreaza culoarea naturala. Tonul, pastravul, heringul, somonul si fructele cu coaja lemnoasa sunt extraordinare pentru a te asigura ca nu vei avea nevoie de vopsea. Acidul folic, dioxidul de siliciu si iodul sunt si ele elemente necesare pentru a evita problemele legate de parul alb. Zincul regleaza uleiul natural, important pentru sanatatea podoabei capilare.

Varsta nu este singurul motiv pentru care „albim”. Organismul produce peroxid de hirogen, un agent natural care face ca parul sa isi piarda culoarea naturala. Pentru a preveni lucrul acesta trebuie sa iei vitaminele potrivite.

Parul alb nu trebuie privit ca o povara. In fond il poti  vopsi, dar asta numai dupa ce te convingi pe tine ca parul alb este medalia victoriilor tale in viata.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns