Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ce ochelari ti se potrivesc

Ce ochelari ti se potrivesc

Când alegi ochelarii de vedere, cu siguranță nu te gândești doar la confort și utilitate, ci și la cât de bine se potrivesc cu forma feței. Fiindcă ei îți reflectă personalitatea, asigură-te că te vor face să arăți fabulos!

Ca și amprentele, chipul fiecărei persoane este unic (s-a dovedit că nici frații gemeni nu au trăsături identice). În funcție de forma feței, ochelarii pe care alegi să-i porți trebuie să scoată în evidență privirea, nu s-o ascundă în spatele ramelor. O pereche de ochelari nepotriviți îți pot aduce un deserviciu, pe când cei care conturează trăsăturile feței îți vor oferi încredere cât pentru a cuceri lumea întreagă. Fie că ai fața ovală, în formă de inimă sau rotundă, perechea ideală de ochelari te va scoate din anonimat și va întoarce spre tine priviri admirative. Iată ce să porți în funcție de tipul feței:

Ovală

Fața ovală are proporții ideale și este definită de trăsături delicate, echilibrate, accentuate adesea de obraji cu pomeți proeminenți. I se potrivesc rame de ochelari cel puțin la fel de late cât partea de sus a feței. Sau poți opta pentru rame de forma alunei sau a ochiului de pisică, nu prea alungite și nici foarte înguste.

Citește și: Machiajul impus de ochelari

Rotundă

Fața rotundă are linii curbe, cu lățimea și lungimea aproximativ egale, și e lipsită de unghiuri. Ca fața rotundă să pară mai puțin lată și ceva mai alungită, poartă rame înguste, cu unghiuri ascuțite, cu o punte bine definită și care să alungească ochii. Ramele dreptunghiulare sunt și ele o opțiune inspirată.

Dreptunghiulară

Fața cu această formă e mai lungă pe înălțime, cu obraji alungiți și drepți, fără pomeți. Adesea, persoanele cu fața dreptunghiulară au nasul mai proeminent. Pentru a o face să pară mai îngustă și proporționată, poartă ochelari cu rame mai mari în lățime decât în profunzime, cu rame îmbogățite cu un model amplu sau în culori puternice. Puntea joasă face ca fața și nasul să pară mai scurte. Ochelarii tip aviator sunt și ei potriviți pentru fața dreptunghiulară.

Citește și: Semne ca ai nevoie de ochelari

Triunghiulară cu baza în jos

Fața triunghiulară cu baza în jos are fruntea îngustă și se lățește în dreptul obrajilor și al bărbiei. Pentru a adăuga lățime în partea de sus și a face ca fruntea să pară mai generoasă, poartă ochelari cu rame colorate și groase în partea de sus sau în formă de ochi de pisică.

Triunghiulară cu baza în sus

Acest tip de față are fruntea lată și bărbia foarte îngustă. Pentru a crea impresia unei frunți mai înguste, poartă ochelari mai lați în partea de jos, în culori pastelate sau neutre (gri, bej) ori fără rame, fixați doar în șuruburi, care trec lesne neobservați.

Tip diamant

Această fizionomie este destul de rar întâlnită. Fețele în formă de diamant sunt înguste la linia ochilor și a maxilarului și au pomeți proeminenți, dramatici. Pentru a evidenția ochii și a crea un efect de micșorare a pomeților, poartă ochelari cu rame bine definite în partea superioară, în formă de ochi de pisică sau fără ramă.

Citește și: Cum alegi perechea perfecta de ochelari

Pătrată

Fața pătrată are maxilar puternic și frunte largă, iar lățimea și lungimea sunt aproape egale. Pentru a alungi o față pătrată și a atenua unghiurile drepte, alege ochelari cu rame înguste, ovale.

Trucuri de frumusețe

Când nu știi ce tip de ochelari să alegi, ține cont de câteva sfaturi:

Alege ochelari care îți pun în evidență atuurile fizice: de exemplu, dacă ai ochii albaștri, optează pentru rame de aceeași culoare.

Forma ramelor trebuie să contrasteze cu cea a feței.

Mărimea ramelor trebuie să fie proporțională cu cea a feței.

Alege ochelari de culoarea ochilor sau a tenului.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.46/20.11.2014

Autor: Adriana Moscu

Sursa foto:  Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns