Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ce probleme ale pielii tratează epilarea definitivă

Ce probleme ale pielii tratează epilarea definitivă

epilare definitiva

Epilarea, indiferent de metoda prin care este realizată, reprezintă uneori un chin pentru femei, mai ales pentru că pielea și pilozitatea se prezintă diferit în cazul fiecărei persoane în parte.

Adesea, metodele clasice de epilare (cu ceară, cu epilatorul, cu aparatul de ras sau cu crema depilatoare) oferă rezultate pe termen scurt, implicând de multe ori efecte adverse extrem de neplăcute (iritații, arsuri, foliculită, aspect inestetic al pielii, fire de păr crescute sub piele).

Conștienți de inconveniențe și de măsura în care încrederea femeilor este afectată de acestea, medicii și oamenii de știință au creat metoda de epilare definitivă cu ajutorul laserului. Evoluția tehnologiei a permis crearea unor aparate extrem de performante, non-invazive, ce elimină în proporție de aproximativ 80-90% firele de păr nedorite de orice zonă a corpului. Bineînțeles, rezultatele diferă de la caz la caz, fiecare persoană reacționând diferit la tratament.

Dioda Laser Elysion Pro – acțiune directă asupra foliculului de păr

Laserul de ultimă generație Elysion, pe care clinica Yiara îl folosește cu mult succes în procedurile de epilare definitivă, are marele avantaj de a reduce cu mult durata tratamentului, după prima ședință fiind eliminate aproximativ 60% din firele de păr.

Impresionante în cazul laserului Elysion Pro sunt acuratețea și impulsurile ridicate cu care acesta acționează în mod direct asupra melaninei ce se află în foliculul de păr. Această acțiune directă permite protejarea țesutului din jur, împiedicând astfel apariția arsurilor.

Un alt avantaj de luat în considerare este capacitatea laserului de a acționa eficient asupra zonelor cu densitate foliculară mare și cu fire groase de păr. Cu toate acestea, datorită multiplelor programe de care dispune, laserul Elysion acționează delicat asupra zonelor sensibile ale corpului (față, zona inghinală, sâni, axilă etc.), realizând astfel o procedură nedureroasă de epilat definitiv.

Pentru a asigura un confort sporit al pacientului în timpul tratamentului, epilatorul Elysion are un aplicator ce dispune în vârf de un sistem de răcire a zonei afectate de fascicolul laserului, ce menține o temperatură constantă de 6 grade Celsius pe toată durata tratamentului.

Ce probleme tratează metoda de epilat cu laser?

Înainte de a enumera multiplele avantaje pe care epilarea definitivă le aduce pielii, este foarte important ca pacienții să conștientizeze faptul că răspunsul la tratament variază de la o persoană la alta, în funcție de istoricul familial, de vârstă, de metabolism, de sex, stil de viață etc. Astfel, aceștia nu trebuie să se prezinte la clinică cu așteptări nerealiste (indiferent de laserul sau metoda folosită).

Acestea fiind spuse, epilarea definitivă tratează următoarele afecțiuni ale pielii:

  • Foliculita

Inestetica și mult disprețuita foliculită (tradusă prin inflamarea firelor de păr sub piele) este tratată de epilarea cu laser, această metodă fiind de altfel singura care acționează asupra rădăcinii firului de păr, eliminând-o definitiv. Astfel, chiar dacă pe viitor firele de păr vor mai crește, aceste nu vor mai fi la fel de rezistente încât să producă inflamații.

  • Iritațiile

Poate una dintre cele mai comune afecțiuni apărute în urma epilării prin metode clasice, iritația, este definitiv eliminată. Laserul nu irită pielea, ajutând la eliminarea progresivă a părului nedorit. Chiar dacă pe durata tratamentului medicii impun epilarea prin radere, firele de păr devin mult mai fragile încă de la prima ședință.

  • Porii vizibili

În urma epilării, multe femei se confruntă cu așa numitul „efect de căpșună” ce se traduce prin pori dilatați, de culoare închisă (zona picioarelor este cel mai des afectată de acest aspect). Odată ce părul este eliminat cu ajutorul laserului, acest efect va apărea mult mai rar sau chiar deloc.

  • Pielea aspră

Afectată de smulgerea firelor de păr cu ceară fierbinte sau de duritatea lamei de ras (metode de epilare repetate lunar sau poate și mai des), pielea devine aspră și extrem de sensibilă. Fiind un tratament non-invaziv și non-dureros, metoda de epilare definitivă cu laser nu afectează stratul superior al pielii și elimină nevoia epilării prin metodele anterior menționate (ce dăunează pielii).

Clinica Yiara – recomandarea clienților mulțumiți

Un ultim aspect, de care atât bărbații, dar mai ales femeile trebuie să țină cont când apelează la o astfel de procedură de epilare, este alegerea cu mare atenție a clinicii și a personalului ce urmează să efectueze tratamentul.

Una dintre clinicile în care femeile au încredere este Clinica Yiara. Ce spun acestea că apreciază cel mult aici? Este vorba despre specializarea și profesionalismul personalului, aparatura performantă, de ultimă generație, și posibilitatea ca fiecare tratament să fie personalizat în funcție de nevoile individuale. În plus, în cadrul clinicii, epilarea cu laser are un preț corect, investiția dovedindu-se excelentă pe termen lung.

Pentru un corp de invidiat, Clinica Yiara oferă nenumărate tratamente. Cel mai nou, ce combate efectul pielii îmbătrânite și diminuează depozitele inestetice de grăsime, acumulate în diferite zone ale corpului, este Accent Prime™.

Fie că se dorește o epilare definitivă la preț accesibil sau un tratament corporal care să contureze frumos formele, se poate apela cu încredere la Yiara, clinica în care profesionalismul se îmbină armonios cu eficiența, aparatura de ultimă generație și atmosfera caldă și primitoare.

Sursa: admarks
Sursa foto: shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns