Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ce sunt și cum se folosesc anumite produse cosmetice

Ce sunt și cum se folosesc anumite produse cosmetice

frumusete

De ceva vreme, au apărut câteva produse cosmetice cu formule speciale ce aduc mari beneficii în procesul înfrumuseţării, dar pentru a le folosi corect e bine să ştii care le este adevărata misiune. Iată un mic dicționar de frumusețe.

Balsamul leave-in are state vechi în cataloagele de frumuseţe şi, cu toate acestea, mulţi nu au încredere în formula lui sau îl ocolesc pentru că nu le este clar fie cum se foloseşte, fie care este rolul lui. Creme BB sau CC au creat o adevărată confuzie, puţini ştiu ce le deosebește, iar de primer şi iluminator prea puţini au auzit şi foarte puţini le folosesc, deşi aduc multe beneficii. Aşa că ne-am propus să le identificăm proprietăţile şi să le cunoaştem astfel mai bine efectele.

Primer

Deşi face parte din categoria fardurilor, se află printre produsele de îngrijire şi cele de machiaj. Se aplică înaintea fondului de ten pentru a-i mări rezistenţa. Dar beneficiile lui nu se opresc aici: netezeşte liniile fine şi face porii deschişi mai puţin vizibili, iar pielea arată mai tânără fără să faci mare efort. Machiajul aplicat peste această textură va rezista mai mult, fie că vorbim de fond de ten, farduri de ochi sau de anticearcăn. Există astfel de produse şi cu efect de matifiere a tenului gras.

Iluminator

Este o cremă cu valenţă de fard, cu particule strălucitoare, textură fluidă şi translucidă ce are rolul de a scoate în evidență o parte a feţei, de a o lumina. Se aplică pe pomeţi, pe coama nasului şi sub sprâncene. Acolo unde este aplicat, are şi efect antirid, optic vorbind.

Cremă BB

Este crema-miracol lansată acum câţiva ani şi a făcut furori. Numele ei vine de la „blemish balm“ (balsam pentru tenul iritat). A fost concepută inițial pentru nevoile tenului imediat după intervenţiile estetice. Mai roşu, mai sensibil şi cu multe imperfecţiuni, tenul trebuia protejat, hidratat, calmat şi culoarea – uniformizată. Însă femeile o foloseau şi după ce efectele intervenţiei dispăreau, pentru că aducea îngrijire şi înfrumuseţare într-un singur pas. Aceste creme au mai multe beneficii, trei sau chiar nouă. Fiecare brand vine cu ceva în plus. Pe lângă hidratare şi colorare, unele au efect calmant, altele antirid, matifiant, de luminozitate, chiar cu valenţe de corector.

Cremă CC

Numele îi vine de la „Color Correcting“; altfel spus, este specializată pe corectarea culorii pielii. Prin urmare, are o putere mai mare de acoperire decât BB-urile, dar şi ele pot veni cu alte beneficii la pachet, respectiv ingrediente antirid sau pentru matifiere.

Balsam leave-in

Este varianta balsamului de păr pe care o putem folosi pe părul fie ud, fie uscat și nu necesită clătire. El poate rămâne pe păr fără probleme, nu-l încarcă și nici nu-l îngraşă, ba chiar poate fi aplicat în fiecare zi ca părul să fie mereu mătăsos. E de preferat să nu înlocuiască balsamul clasic, ci să-l completeze. Există variante doar pentru a obţine un păr mai mătăsos, dar şi cu alte beneficii: să împiedice electrizarea sau încreţirea, să aibă factor de protecţie solară.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.40/2014
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns