Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ce trebuie să faci ca să nu regreți instant că ți-ai tăiat breton

Ce trebuie să faci ca să nu regreți instant că ți-ai tăiat breton

Ce trebuie să faci ca să nu regreți instant că ți-ai tăiat breton  – Un breton care îți asigură o alură trendy nu trebuie să vină la pachet cu sacrificii și regrete. Te poți ”înțelege” perfect cu el, dacă respecți câteva reguli de bază.

E momentul să recunoaștem: femeile au o relație de dragoste și ură cu bretonul. Când acesta cooperează, îți încadrează frumos fața, îi dă coafurii tale un stil distinct, ba chiar te poate face să arăți mai tânără (pa pa, riduri fine de pe frunte). Asta ca să nu mai zic că în zilele foarte bune, poți să ajungi să te simți ca Jane Birkin.

E o singură problemă în ecuația asta: bretonul nu funcționează după metoda wash-and-go, ba dimpotrivă, are nevoie de foarte multă îngrijire pentru a arăta bine. Ca să te ajutăm, îți prezentăm 8 reguli esențiale de care trebuie să ții cont dacă ai breton (și vrei să-ți stea mereu… ca atunci când ai venit prima dată de la salon).

Usucă-l imediat după baie

Imediat ce ai ieșit din duș, când părul e încă foarte ud, usucă bretonul cu foehn-ul. Acesta începe să se usuce mult mai repede decât ai crede, iar în momentul în care intră în contact cu aerul, deja începe să se așeze în forma lui naturală (care, de cele mai multe ori, nu e cea pe care ți-o dorești). Cu cât începi procesul de stilizare mai repede, cu atât mai bune vor fi rezultatele.

Usucă-l corect!

 

Ai nevoie de o perie mică, rotundă, din peri naturali, pentru că aceștia cuprind toate firele de păr din breton, permițându-ți să folosești cantitatea corectă de tensiune. Ia foehn-ul (cu duza atașată), și usucă-te ținându-l deasupra capului, vertical de sus în jos, periindu-ți bretonul dintr-o parte în alta până se usucă. Așa te asiguri că firele de păr se îndreaptă cum trebuie și nu ai parte de surprize.

Investește într-o mini placă de păr

 

Ca să domesticești firele rebele și să fii sigură că bretonul nu-și va schimba forma pe timpul zilei, folosește o placă de păr. Începe de la stânga sau de la dreapta frunții și ia secțiuni mici, folosind placa pe verticală, de sus în jos. O mini placă de păr e mai eficientă în cazul ăsta pentru că ajunge până la rădăcina bretonului.

Dacă nu poți să-l usuci, separă-l

 

Ești pe plajă și nu ai un foehn la îndemână? Îmbrățișează textura naturala a părului, dar în loc să-l direcționezi să cadă drept, împarte-l în două, învârte-l către exterior, împinge cele două părți cât mai aproape de părțile laterale ale frunții și nu-l mai atinge până ce se usucă. Așa îl împiedici să se usuce în toate părțile.

Nu-l ”îneca” în produse

 

Când vine vorba de produse de styling, ghidează-te după o regulă simplă, și anume less is more. Poți să folosești produsele pe care le aplici în general pe restul părului, dar aplică-le la final, când mai ai foarte puțin în palmă, altfel te vei trezi cu un breton uleios și aparent ”nespălat” până la ora prânzului.

Folosește produsele potrivite tipului tău de păr

 

Dacă bretonul tău stă bine fără să folosești nimic, ești o norocoasă, dar majoritatea femeilor au nevoie de ceva pentru a-l face să stea locului. Dacă ai părul subțire, folosește o cremă care te scapă de firele rebele, care se electrizează repede. Dacă ai părul des sau aspru, încearcă ceva cu un pic mai multă putere, precum un ser.

Menține-l curat

 

Chiar dacă obișnuiești să-ți speli părul de două ori pe săptămână, fă o excepție pentru breton. Adevărul este că se încarcă mult mai repede de ulei și transpirație. Șamponează-l rapid înainte de a-ți curăța tenul dimineața sau folosește un șampon uscat, dar înainte să apuce să se îngrașe. Nu ai nevoie de mult produs, doar un puf rapid te scapă de aspectul de șuvițe separate.

Ai grijă cu fruntea

 

Nu te-aș sfătui niciodată să nu te mai dai cu cremă hidratantă, dar trebuie să ai grijă la ce aplici pe frunte. Nu vrei ca produsele tale de îngrijire a tenului să se transfere în breton, îngrășându-l. Ține-ți bretonul prins până ce se absoarbe crema, adică aproximativ zece minute. Pentru un plus de siguranță, tapotează-ți fruntea cu un șervețel de hârtie înainte de a da drumul bretonului.

Citeste si:

FOTO: Imaxtree, Instagram

Comments

comments

Lasă un răspuns