Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cele 10 secrete ale parfumurilor. Cum găsești mirosul perfect pentru tine

Cele 10 secrete ale parfumurilor. Cum găsești mirosul perfect pentru tine

Fiecare femeie pentru care eleganța este un mod de viață trebuie să știe câteva secrete despre parfumuri pe care doar persoanele rafinate le cunosc.

Ai întâlnit, cu siguranță, câteva femei de-a lungul timpului ale căror parfumuri ți-au rămas în memorie și au devenit o parte componentă a întregii lor personalități. „Semnătura” unei persoane prin parfumul său devine o adevărată carte de vizită care o reprezintă în fiecare clipă.

Și pentru tine există, pe rafturile unui magazin, un parfum care pare creat special pentru pielea și pentru personalitatea ta. Pentru a-l descoperi, însă, trebuie să cunoști cele 10 sercrete ale parfumurilor, care te vor ajuta să faci cea mai bună alegere.

1 Nu alege un parfum până nu ai acces la nota sa de bază

Mirosul fiecărui parfum are trei elemente componente. Primul este nota de vârf, reprezentată de mirosul parfumului în primele minute de la aplicarea sa pe piele. Nota de mijloc (sau buchetul parfumului) își face simțită prezența după primele minute de la aplicare și durează până la câteva ore. Urmează, apoi, nota de bază a parfumului, care îți demonstrează dacă acesta este sau nu potrivit pentru pielea și pentru personalitatea ta.

Cele trei note ale aceluiași parfum sunt diferite în funcție de pielea fiecărei persoane. Un parfum care se potrivește prietenei tale va mirosi, cu siguranță, altfel atunci când îl vei aplica pe propria ta piele.

2 Află ce familie de mirosuri adori

O diagramă oficială a familiilor de mirosuri pentru parfumuri a fost actualizată în 2010 și include patru categorii de bază: mirosurile florale/dulci, mirosurile de citrice/fructe/prospețime, mirosurile orientale/picante și mirosurile lemnoase/chypre. În cadrul fiecărei familii de mirosuri există nenumărate subgrupuri, iar cel puțin unul dintre ele ți se potrivește, cu siguranță.

3 Cumpără și păstrează parfumuri diferite din familii diferite de mirosuri

O femeie elegantă schimbă frecvent parfumul pe care îl folosește, în funcție de sezon, de ocazie sau de momentul zilei. Spre exemplu, poți folosi un parfum floral sau dulce în timpul zilei și un parfum oriental sau picant pentru ieșirile de seară. În timpul iernii, parfumurile puternice pot fi „purtate” fără a-i copleși pe cei din jur, iar în lunile călduroase sunt recomandate parfumurile ușoare. Nu-ți fie teamă, deoarece astfel de parfumuri, precum cele de aici, sunt foarte accesibile ca preț, dar și foarte rafinate, iar paleta ta de opțiuni este imensă.

4 Când alegi un parfum din magazin, folosește întâi un blotter

Atunci te afli într-un magazin de parfumuri, aplica întâi pe un blotter parfumul pe care ți-l dorești. După cinci sau zece minute, miroase blotterul. Dacă parfumul încă pare să-ți spună o poveste frumoasă, aplică-l pe piele, la încheietura mâinii.

5 Alege parfumul în funcție de specificul pielii tale

Dacă ai pielea uscată, mirosul se va disipa mai repede, iar tu vei avea nevoie de un parfum mai puternic.

6 Alege un parfum în timpul serii

Simțul mirosului este din ce în ce mai fin pe măsură ce te apropii de finalul zilei. Dacă vrei să alegi un parfum dintr-un magazin, mergi la cumpărături seara târziu.

7 Nu încerca prea multe parfumuri

Atunci când mergi într-un magazin să cumperi un parfum, nu încerca prea multe parfumuri. Acuratețea simțului olfactiv se pierde pe măsură ce miroși tot mai multe parfumuri, iar tu vei deveni confuză de la a patra încercare.

8 Atenție la deodorant și la loțiunile de corp!

După ce ai ales un parfum, acordă o atenție deosebită deodorantului și loțiunilor de corp. Dacă mirosul deodorantului este prea puternic, acesta va interfera cu cel al parfumului și va deveni deranjant.

9 Aplică parfumul în zonele de puls

Aplică parfumul în zona centrală a gâtului, în spatele urechilor, la încheietura mâinii sau în spatele genunchilor. Dacă parfumul este prea puternic, iar tu dorești să-i domolești mirosul, aplică-l în aer și pășește rapid spre zona în care l-ai pulverizat.

10 Nu exagera atunci când aplici parfumul pe piele

De cele mai multe ori sunt necesare maximum două pulverizări pe piele pentru a te bucura de un miros discret și elegant. Știm că nu îți dorești să intri într-o încăpere și să umpli întregul spațiu cu mirosul parfumului tău. În fond, discreția este una dintre principalele caracteristici ale eleganței.

Foto: pexels.com  

Comments

comments

Lasă un răspuns