Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cele mai bune tratamente pentru părul deteriorat

Cele mai bune tratamente pentru părul deteriorat

par deteriorat

Un păr frumos este un păr sănătos, iar atunci când structura acestuia este deteriorată, din cauza factorilor de mediu sau a tratamentelor chimice sau termice pe care le aplicăm, avem nevoie de un program intensiv de reparare și refacere în profunzime. Părul nostru este expus la o mulțime de factori nocivi care, în timp, îi afectează compoziția și cu cât amânăm mai mult aplicarea de tratamente specifice, cu atât ne va fi mai greu să oprim procesul de deteriorare.

Dacă observi că părul tău este casant, se deshidratează foarte repede, are tendințe de cădere și vârfuri despicate, este momentul să folosești produse speciale de îngrijire, care să oprească sau să încetinească deteriorările. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să reduci sau să elimini complet aplicarea de tratamente chimice sau termice, care, mai ales dacă sunt folosite fără protecția necesară, afectează structura firului de păr. Placa de păr, fixativul, vopseaua cu amoniac, ondulatorul sau spuma de păr încarcă sau ard părul, așa că este recomandat să oprim folosirea acestora și să introducem în rutina de îngrijire produse care să repare în profunzime.

Masca, balsamurile și uleiurile hidratante, aliații părului tău

Unul dintre cele mai eficiente produse pentru părul deteriorat este masca de păr, care are în compoziție ingrediente concentrate ce acționează pentru o perioadă mai lungă de timp decât balsamul de păr. Alege întotdeauna cele mai bune tratamente naturale pentru par, măști pe bază de extracte organice, care repară delicat firul de păr și îl protejează de acțiunea factorilor nocivi. 

Balsamurile de păr naturale, serumurile reparatoare și uleiurile pentru păr au în compoziție extracte cu efecte regenerante și nu conțin silicon, parabeni, parafină, uleiuri minerale sau SLS. Acestea au la bază nucă de cocos, acid hialuronic, uleiuri de argan și jojoba, vitamine și minerale care acționează împreună pentru a restabili hidratarea părului și pentru a-i reda strălucirea. Uleiurile esențiale asigură o nutriție bogată în vitamine, care netezesc cuticula părului și îi refac structura. 

Tratamentele naturale pentru păr stimulează creșterea, ajută la combaterea mătreții, previn ruperea părului și despicarea vârfurilor. Încă de la primele aplicări, părul își va recăpăta strălucirea, va fi mai ușor de aranjat și mai mătăsos. 

Uleiurile reparatoare și restructurante pentru păr oferă extra-hidratare pentru a hrăni părul uscat și aspru. Extractele de cocos, de semințe de strugure, ricinul, uleiul de măsline și de migdale care se regsesc de obicei în uleiurile naturale pentru păr, calmează pielea scalpului și hidratează cuticulele de păr. Vitaminele și extractele bogate în antioxidanți conțin cantități mari de vitamina C, care oferă textură și strălucire părului. 

Cum alegi cele mai bune tratamente pentru păr

Citește cu atenție etichetele produselor pentru îngrijirea părului și alege-le pe cele care au în compoziție ingrediente naturale, organice, benefice pentru părul tău. Uleiurile și extractele naturale au proprietăți hrănitoare și de restructurare și, în același timp, protejează eficient împotriva deteriorărilor cauzate de tratamentele chimice și termice.

În funcție de tipul părului tău, alege produse specifice, care hidratează fără a încărca părul și care, în timp, vor ajuta la regenerare și restructurare. Este recomandat să alternezi produsele și tratamentele de îngrijire și să nu le folosești mai des decât este specificat în instrucțiunile acestora, pentru că ai putea obține efecte nedorite. 

Alege cele mai bune produse naturale pentru îngrijirea părului tău, testate și certificate, din ingrediente pure, care restructurează și regenerează părul eficient.

Combină tratamentele naturale pentru păr cu un regim de viață cât mai sănătos. Odihnește-te suficient, consumă cât mai multe fructe și legume și nu uita de hidratare! Un ritm de viață ordonat contribuie la sănătatea întregului organism, iar pielea, tenul și părul nostru au de suferit dacă există dezechilibre la interior. 

 

Alege cele mai bune tratamente naturale și organice pentru părul tău și folosește-le ca parte din rutina ta de îngrijire a părului. Hidratarea este cea mai importantă pentru a reface structura firului de păr, așa că alege produse care au în compoziție ingrediente hrănitoare, cu proprietăți regenerative și bucură-te de un păr frumos și sănătos!

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns