Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cele mai importante aspecte pentru menţinerea unui ten mereu tânăr

Cele mai importante aspecte pentru menţinerea unui ten mereu tânăr

ten tanar

Pielea unei persoane mature nu va putea fi comparată niciodată cu a unui bebeluş, dar tenul bine îngrijit se cunoaşte de la distanţă. Chiar şi la 50 de ani, pielea se poate simţi fină la atingere şi poate avea acea strălucire sănătoasă, cu condiţia să i se acorde o atentă îngrijire. În funcţie de câtă atenţie îi este oferită, numărul ridurilor poate fi vizibil redus.

Reguli generale de îngrijire a tenului

Indiferent de cât de mari sunt sumele cheltuite când vine vorba despre produse pentru ten, acestea nu vor avea acelaşi efect decât dacă persoană are grijă de corpul ei. Primul lucru, cunoscut de majoritatea şi totuşi neglijat constă în consumul de lichide. Diferenţele se văd deja după prima săptămână în care se consuma 2-3 litri de apă pe zi, iar beneficiile nu se rezumă numai la felul în care arata şi se simte pielea. Apa ajuta la detoxifierea organismului, ajuta în procesele metabolice şi scade frecventa durerilor de cap sau a migrenelor (care de multe ori sunt cauzate de deshidratare).

Alte schimbări care pot ajuta la îmbunătăţirea stării tenului constau în asigurarea celor opt ore de somn zilnice şi o alimentaţie mai sănătoasă – a se evita prăjelile şi excesul de dulciuri, insistându-se în schimb asupra consumării mai multor fructe şi legume. Pentru cei care nu pot scăpa de acnee, o idee bună ar fi renunţarea la lactate o perioadă şi monitorizarea stării tenului (în multe cazuri tenul poate reacţiona aşa din cauza intoleranţei la lactoză).

Reguli obligatorii pentru îngrijirea zilnică a tenului

Tenul are nevoie de îngrijire chiar şi în cazurile în care nu este folosit nici un fel de produs de machiaj (fond de ten, pudră, fard de ochi etc.). Specialiştii de la cougarshop.ro recomanda alegerea unor produse orientate către tipul de ten (uscat, gras, mixt), dar şi atenţie la frecventa utilizării recomandată – în funcţie de formula, un produs se poate folosi zilnic, de 2-3 ori pe săptămână sau chiar mai rar.

Atenţie trebuie manifestă şi la ingrediente incluse în formule – există produse pentru îngrijirea tenului care includ ingrediente ce pot irita tenul. De asemenea, în funcţie de fiecare tip de ten este posibil să fie necesar să se evite toate produsele care conţin prea mult parfum sau alcool.

Importanta pe care o are alegerea gamei de cosmetice

În funcţie de cât de bine îşi cunoaşte tenul o persoană, se recomandă încercarea unor produse din aceeaşi gamă pentru o perioadă de timp – utilizarea a cinci produse din game diferite poate duce la anularea reciprocă a efectelor ingredientelor din formule.

Trebuie să se aibă în vedere starea tenului, ce îi place şi ce nu, cât de sensibil este şi, mai ales, scopul principal al utilizării produsului – ce se urmăreşte prin aplicarea acestuia. Dacă, de exemplu scopul urmărit constă în întinerirea tenului, doar anumite game de cosmetice ar fi potrivite. Pentru ameliorarea acneei există game dedicate adolescenţilor sau unui ten mai matur, recomandate în funcţie şi de tipul de ten şi de cauză acneei.

Produse cosmetice recomandate de specialişti pentru întinerirea tenului

  1. Ser de Ochi cu Liftonin şi Venin de Şarpe

Ochii sunt poate partea cea mai expresivă a feţei, iar pielea din jurul lor nu primeşte întotdeauna atenţia adecvată. De fapt, acesta este unul dintre aspectele omise în rutină de îngrijire, deşi este la fel de important ca orice altă parte a procesului de îngrijire. Pielea din jurul ochilor este mai delicată decât restul tenului, iar cearcănele sau ridurile nu flatează pe nimeni.

Un produs pentru această zonă trebuie să fie hidratant, să ajute la elasticitatea pielii. La momentul alegerii dintre o cremă şi un ser ochi este bine de ştiut că un ser conţine mai mulţi nutrienţi şi pătrunde mai adânc în piele.

Pentru un efect de întinerire rapid, asul din mânecă ar putea fi un Ser de ochi cu Liftonin şi venin de şarpe, care netezeşte pielea din jurul ochilor într-o singură oră şi ajuta la regenerare. Cantitatea folosită la o singură utilizare este foarte mică, astfel încât produsul poate fi utilizat destul de mult în timp. Efectul durează 6 ore, suficient pentru o petrecere sau pentru câteva momente în care încrederea de sine ajunge la pragul superior. Serul face parte din oferta de cosmetice Cougar şi se bucura de aprecierea celor care îl utilizează.

  1. Cremă de curăţare cu venin de şarpe

Poate cea mai importantă parte a procesului de îngrijire a tenului constă în curăţarea fetei. Variantele sunt surprinzător de multe: lapte demachiant, apa micelara, şerveţele umede pentru demachiat, uleiuri s.a.m.d. Un produs dedicat trebuie să ofere mai mult decât curăţare. De exemplu, crema de curăţare cu venin de şarpe de exemplu, pe lângă o curăţare profundă, previne şi reduce apariţia ridurilor sau a liniilor, precum şi acneea.

În final, înainte de achiziţionare trebuie să se facă o cercetare cu privire la produsele vizate, o modalitate la îndemână pentru a face acest lucru fiind platformele de socializare precum Facebook, unde pot fi găsite suficiente păreri avizate pentru că alegerea să fie una informată.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns