Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cele mai periculoase produse cosmetice

Cele mai periculoase produse cosmetice

Efectul cosmeticelor este acela de a a ascunde defecte si a scoate in evidenta aspectele frumoase ale fetei, dar uneori acestea pot actiona contrar asteptarilor, din cauza chimicalelor pe care le contin. Afla ce contin cele mai periculoase produse cosmetice.

Industria cosmeticelor nu este supusa aceluiasi regim de inspectii si reguli stricte, cum se intampla in cazul alimentelor si medicamentelor, desi pielea este permeabila si cea mai mare parte din compusi din cosmetice ajung in sange. Pentru ca a scapat de controlul strict pe piata cosmetice, inclusiv in cazul unor brand-uri celebre, cosmeticele contin chimicale care contribuie la dezvoltarea unor boli precum cancerul, boli de piele, afectiuni endocrine, complicatii ale unor boli existente.

Asociatia „Environmental Working Group” a facut o lista a cosmeticelor care contin substante chimice periculoase pentru sanatate, urmarind datele furnizate de companii si studiile stiintifice care analizeaza subtantele din care sunt facute cosmeticele si efectul pe care acestea il au asupra utilizatorilor.

Astfel, cremele antisolare contin un ingredient derivat din benzen, care protejeaza impotriva razelor ultraviolete, dar care afecteaza glanda tiroida. Fondul de ten poate cauza iritatii, daca se foloseste ingredientul „oxibenzone”, care protejeaza impotriva ultravioletelor, dar cauzeaza iritatii si reactii alergice la lumina in unele cazuri. Substanta chimica este absorbita de piele si circa 97% dintre utilizatori o au in organism.

Pudrele, fardurile de pleoape care folosesc neurotoxine, precum palmitatul de retinol – responsabile pentru cancer. Substantele sunt considerate periculoase, dar se afla in pudrele colorate. Pentru culoare, pudrele folosesc vopsele care contin aluminiu, calciu si bariu, care sunt niste neurotoxine cunoscute, iar companiile de cosmetice au autorizatie sa le foloseasca numai in cantitati foarte mici.

Solutia este folosirea unor produse diverse, lectura atenta a etichetelor si intreruperea folosirii produselor cosmetice daca apar cele mai mici urme de intoleranta. O masura eficienta este aplicarea corecta a machiajului, peste o baza – o crema hidratanta, care sa izoleze fardurile de piele si indepartarea atenta, completa si in fiecare zi a fardurilor.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns