Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cele mai rele chimicale din cosmetice

Cele mai rele chimicale din cosmetice

Citeste eticheta ca sa te feresti de compusii toxici care provoaca alergii, dereglari hormonale, slabirea sistemului imunitar, probleme respiratorii sau chiar cancer.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/05/23/chimicale-mic.jpgParabenii:

apar pe eticheta ca ethyl/propyl/butyl/ethyl/isobutyl si sunt un fel de E-uri, adica sunt folositi pe post de conservanti in majoritatea produselor cosmetice, desi provoaca tumori mamare si probleme de fertilitate.

Lanolina:

o gasesti in compozitia cremelor si lotiunilor de corp, datorita calitatilor sale emoliente si hidratante. Problema este ca in procesul de prelucrare apare un pesticid cancerigen, care determina aparitia acneei.

Formaldehida:

este un conservant pe care-l gasesti pe eticheta multor recipiente de gel de dus. Provoaca reactii alergice, crize de astm bronsic, dermatite, dureri de cap, oboseala cronica. Vaporii irita ochii, nasul si gatul.

Sodium Lauryl Sulfate (SLS):

este prezent in toate produsele care fac spuma, de la pasta de dinti la sapunul lichid, si este periculos pentru ochi, creier, inima si stomac. E suficienta o singura aplicare ca substanta sa ramana in corp chiar si o saptamana.

Ftalatii:

sunt chimicale folosite atat in compozitia parfumurilor, cat si a maselor plastice. Au fost interzisi in tarile UE, din cauza efectelor cancerigene. Printre pagubele provocate sunt infertilitatea, migrenele si problemele pulmonare.

Butilhidroxitoluen (BHT):

este un ingredient sintetic folosit pentru ca pudra, fardurile sau fondul de ten sa reziste timp indelungat. Provoaca reactii alergice imediate precum dermatita de contact, dar este toxic si pentru rinichi sau sistemul imunitar.
Ce-ti mai ramane, totusi, de folosit?
Cosmetice cu ph neutru, produse de ingrijire destinate copiilor si, mai degraba, lotiuni si farduri de provenienta bio. 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns