Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Coafuri anticanicula

Coafuri anticanicula

Părul lung e frumos, senzual, dar devine o povară în zilele călduroase. Rezistă tentației de-a băga foarfeca în el și bucură-te de confortul unor coafuri șic, dar simplu de făcut, pornind de la banala coadă-de-cal, sau de o împletitură la modă!

Coada clepsidră

Ai nevoie de câteva elastice subțiri și de puțin fixativ pentru a potoli scurtele fire rebele. Prinde coada în creștet și apoi, din loc în loc, cu elastice subțiri în culoarea părului sau colorate vesel. Trage de firele de păr, în lateral, din fiecare secțiune pentru a forma mici „gogoșele“.

Sfat: colorează vârful cozii cu o cretă specială de șuvițat părul sau folosește mascara pentru păr pe șuvițe, pe toată lungimea, și răsucește coada înainte de a monta elasticele. Efectul va fi spectaculos.

Ponytail de mare clasă

O cofură ușor de făcut și pe care o poți vedea chiar pe covorul roșu de la premiile Oscar. E potrivită atât pentru zi, pentru întâlnirile de afaceri, cât și pentru un eveniment de seară. Ai nevoie de un elastic cât mai discret, o agrafă, placă de întins părul și fixativ.

Întinde foarte bine părul, strânge-l la mijlocul capului cu un elastic, apoi ia o șuviță subțire din coadă și înfășoar-o în jurul elasticului pentru a-l ascunde. Prinde vârful șuviței cu o agrafă, sub coadă. Aplică un pic de fixativ și totul este impecabil.

Coc de balerină

În doi timpi și chiar trei mișcări, l-ai făcut! Ai nevoie de două elastice subțiri, un burete pentru coc și câteva agrafe.

Prinde părul la spate cu un elastic, peste el pune buretele, acoperă apoi buretele cu părul și prinde cu celălalt elastic de păr. Ia firele de păr rămase și răsucește-le în jurul cocului, prinzându-le din loc în loc cu agrafe.

Articol preluat din ediția de august 2014 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto:  Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns