Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cosmetice in cantitate ideala

Cosmetice in cantitate ideala

 

Obişnuim să folosim produsele cosmetice în cantităţi mai mari în speranţa că vom aduce mai multe elemente nutritive părului sau pielii noastre. Ritualul zilnic de înfrumuseţare nu este suficient, folosirea produselor în cantităţile corecte este la fel de importantă. Evident, pentru asta nu-i nevoie de cântar, lucrurile nu sunt atât de complicate. E foarte simplu să reţii care este doza corectă, luând drept reper diverse lucruri comune. Folosite exact în cantitatea necesară, produsele cosmetice sunt un aliat nepreţuit, în caz contrar vom cheltui mai mult decât e necesar şi uneori ne putem face mai mult rău decât bine.

Şampon

Cantitate necesară: cât o măslină 
Primul impuls este să pui în palmă şampon cât încape sau să torni fără noimă direct pe păr şi într-un singur loc. Risipeşti mult şampon, înlături uleiurile naturale de pe păr, iar culoarea va fi în pericol.

Ser antielectrizare

Cantitate necesară: o monedă de 50 de eurocenţi  
Dacă ai firul gros, poţi dubla cantitatea, însă nu exagera, deoarece poate îngrăşa părul. Dacă totuşi ai scăpat prea mult produs, aplică puţin şampon uscat sau pudră de talc, las-o să acţioneze cinci minute, apoi piaptănă. 

Balsam de păr

Cantitate necesară: cât o nucă
Nevoile sunt dictate de tipul de păr, de textura şi lungimea lui. Dacă părul se îngraşă repede, e mai bine să renunţi la balsam, iar dacă e lung, dublează cantitatea cu echivalentul a două nuci. 

Loţiune de corp

Cantitate necesară: cât 1-2 pliculeţe de ceai
Dacă pielea este foarte uscată, adaugă în loţiunea de corp 2-3 picături de ulei şi formula ei va fi mai bogată în elemente esenţiale pentru piele, cum ar fi vitaminele A, C şi E.

Ser pentru ten

Cantitate necesară: cât un bob de cafea
Serurile sunt fluide şi se întind cu uşurinţă. Formula lor este concentrată şi nu ai nevoie de mai mult pentru a beneficia de avantajele pe care le aduc. Dacă aplici prea mult, poţi provoca iritaţii.

Ceară modelatoare

Cantitate necesară: cât o sămânţă de floarea-soarelui 
Are o consistenţă maleabilă, dar formula este puternică şi o cantitate foarte mică este suficientă pentru mici retuşuri. Se aplică pe deget şi se întinde apoi pe palme.

Gel de duş

Cantitate necesară: cât o căpşună
Dacă umezeşti bine pielea înaintea aplicării, această cantitate e suficientă pentru întreg corpul. Dacă simţi pielea prea uscată după duş, redu cantitatea sau alege o variantă de gel mai cremoasă.

Cremă de ochi

Cantitate necesară: cât un bob de orez
Se aplică pe vârful degetului şi se masează pe zona cearcănelor şi pe arcadă. Dacă foloseşti o cremă cu retinol, aplică o cantitate şi mai mică, pentru a preîntâmpina roşeaţa şi iritaţiile. 

Cremă de zi

Cantitate necesară: cât două alune
Se aplică în puncte, pe obraji, frunte şi bărbie, după care se întinde pe toată faţa, inclusiv pe gât, şi se masează până ce este total absorbită de piele. Dacă e vorba de o cremă cu protecţie solară, cantitatea poate fi mai mare.

Spumă

Cantitate necesară: cât o mandarină
Aplică în căuş, modeleaz-o cu ambele palme şi aplic-o trecându-ţi degetele prin păr ca pe pieptăn. Se aplică de la rădăcină până la vârfuri, cât mai uniform. Dacă părul este uscat, aplică înainte de coafare puţin ulei pe vârfuri.

Demachiant

Cantitate necesară: cât un bob de mazăre
Dacă este folosit în exces, e nevoie de o cantitate mai mare de apă tonică pentru a îndepărta surplusul de grăsime, care se va concentra mai ales pe linia părului, ducând la îngrăşarea rapidă a rădăcinilor. 

Cremă de noapte

Cantitate necesară: cât o alună
Cremele de noapte nu trebuie aplicate la fel de generos precum cele de zi. E bine s-o aplici cu cel puţin 15 minute înainte să te bagi în pat, pentru a-i lăsa timp suficient pielii s-o absoarbă.

Cremă pentru protecţie solară 

Cantitate necesară: o lingură pentru faţă şi un pahar pentru corp
Ţi se pare mult? Ei bine, asta este cantitatea pentru o protecţie eficientă. Se reaplică la fiecare două ore, pe parcursul sesiunii de plajă.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns