Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cosmetice rezistente la apă

Cosmetice rezistente la apă

Zilele de vară ne ţin în priză, iar căldura ne pune la încercare dibăcia şi rezistenţa fardurilor. Există soluţii să-ţi păstrezi aspectul impecabil chiar şi când mercurul urcă vertiginos în termometre!

Avem parte de o vară în mare parte toridă. Cele câteva zile înnorate şi ploioase nu ne-au stricat planurile de vacanţă. Provocarea este să ne menţinem chipul mat întreaga zi şi aspectul proaspăt. Fardurile sunt, ca-ntotdeauna, cele pe care ne puteam baza, cu o singură condiţie: să facem alegeri înţelepte. Verifică-ţi trusa de produse şi identifică-le pe cele care rezistă umidităţii, prevenind astfel întinderea fardurilor şi păstrând aspectul impecabil.

Spune stop încreţirii!

Chiar şi părul drept are tendinţa de a deveni zburlit când dă de umiditate. Dar aspectul neglijent nu este singura neplăcere provocată de căldură şi transpiraţie. Umiditatea şi căldura uscată deteriorează firul de păr şi îl predispun la rupere. Este mult mai uşor să previi aceste probleme decât să te chinuiești să le tratezi ulterior. Cu cât părul este mai bine hidratat, cu atât capriciile verii îl vor afecta mai puţin. Iată care sunt cei trei aşi pentru un păr senzaţional întreaga vară:

Aplică după fiecare spălare un balsam sau o mască pentru a asigura un nivel cât mai mare de hidratare.

În fiecare zi, aplică un balsam fără clătire sau o loţiune de netezire ori un şampon uscat. Toate aceste produse vor menţine perfect coafura.

Uleiul nu trebuie nici el uitat. El îmbracă fiecare fir de păr într-o peliculă fină, care îl protejează perfect de căldură, nelăsând apa să se piardă din firul de păr, dar nici  să se lipească de el și să-l încrețească. Pentru asta, este nevoie de o aplicare uniformă şi într-o cantitate redusă. Pune 1-2 picături pe palme şi întinde-le pe toată suprafaţa lor, apoi mângâie-ţi părul, insistând asupra rădăcinii.

Control perfect în orice clipă

Dacă înoți într-o piscină, apa cu clor poate face tenul să arate tern. Noroc cu soarele care îl îmbujorează puțin. Un corector rezistent poate să fie micul tău secret în orice situație pe timpul verii, camuflând cu dibăcie orice imperfecțiune. Că mergi la plajă, la scăldat sau pe stradă, vara poate fi grozavă, iar la fel – chipul tău. Chiar dacă eşti tentată să aplici un fond de ten cu formulă rezistentă, nu ceda ispitei! Încarcă tenul şi îi ţine de cald. Mai bine foloseşte o cremă BB şi un corector rezistent la transfer, doar acolo unde este nevoie. Folosit numai pe alocuri, e musai să alegi o nuanţă care să se potrivească perfect cu a pielii.

Gene perfect definite

Mascara obişnuită poate să reziste în multe condiţii, dar nu la o baie, la transpiraţie abundentă în urma unui efort ori în zilele toride, când simţi că apa îţi iese prin toţi porii. În schimb, formulele rezistente la transfer se fixează perfect pe gene şi nicio picătură de apă nu le afectează aspectul. Nu curge, nu se întinde şi nu cade sub ochi. El însă nu menţine doar culoarea, ci vine și cu multe alte beneficii: volum, curbare, alungire, definire – sau chiar toate la un loc. Fiind rezistent, chiar dacă ai tenul gras, poţi să-l aplici fără teamă de pete şi pe genele inferioare. Aceste formule au un însă un păcat poate chiar două: pot rigidiza genele, predispunându-le astfel la rupere (motiv pentru care niciodată nu trebuie să te culci fără să-l cureţi), iar pentru îndepărtarea lui este nevoie de un demachiant special, unul bifazic.


Farduri de ochi

Texturile cremoase sau cele gel pot avea formule rezistente la apă. Se aplică uşor, cu pensula sau chiar cu degetul, şi în câteva secunde se fixează perfect pentru întreaga zi. Aceste farduri au de regulă texturi sidefate, care nu necesită aplicare într-o formă precisă, și pot fi inclusiv o foarte bună bază pentru un fard obişnuit, dacă-ţi doreşti altă culoare decât a fardului rezistent la apă.

Contur impecabil

Creionul și tuşul conturează ochii şi le definesc forma, îi pun în valoare şi le aduc un farmec aparte, mai ales dacă alegi o culoare în contrast cu irisul. Fie că optezi pentru un machiaj mai dramatic, mai puternic, fumuriu sau pentru ceva discret, în nuanţe maronii, ai vrea ca fardurile să reziste întreaga zi. Creioanele şi tuşurile dispun inclusiv de formule rezistente la apă. Nimic însă nu-i durabil, şi aceste farduri vor rezista perfect 8-10 ore. Suficient ca machiajul tău să arate impecabil. Au o textură cremoasă, de aplicat cu uşurinţă şi se pot folosi pentru un contur clar, bine definit sau, întins cu bureţelul, va căpăta un aspect difuz.

Buze ca-n filme

Actriţele mereu au ruj pe buze, chiar şi când se trezesc din somn. Cu un ruj cu formulă rezistentă la apă, ai putea şi tu să ai buzele mereu bine definite şi seducător de colorate. Acestea au o formulă mai dură, uscând buzele, iar ulterior se aplică un balsam care să le aducă un strop de catifelare. În această vară însă au apărut rujurile mate, cu textură bogată, culori puternice, rezistente, care aduc un finiş catifelat. Formulele sunt lichide, alunecă uşor pe buze şi se zvântă într-o clipă. Chiar şi când pălesc, buzele au culoare (una din ce în ce mai difuză, dar care nu se pierde în totalitate) şi sunt hidratate. Formula lor conţine un agent de uscare ce conferă aspectul mat. Pentru a-i menţine cât mai mult timp proprietăţile, închide bine tubul după fiecare utilizare şi păstrează-l departe de razele soarelui, la temperaturi cât mai scăzute.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr32/11.08.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns