Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum alegem și cum aplicăm corect fondul de ten

Cum alegem și cum aplicăm corect fondul de ten

fond de ten

Pentru că frumusețea începe cu un ten impecabil, pe lângă folosirea produselor potrivite de îngrijire, trebuie să deții și un fond de ten care să arate uniform pe față. Fondul de ten uniformizează tenul și textura acestuia, rezultatul fiind o piele fină, fără imperfecțiuni.

Din acest motiv, trebuie să alegi fondul de ten care ți se potrivește, în funcție de tipul acestuia și să îl aplici corect, pentru a nu rămâne cu urme inestetice. Află care sunt cele mai utile sfaturi, pentru un ten lipsit de imperfecțiuni, din articolul pe care ți l-am pregătit!

Tipurile de fond de ten

După cum știi, există numeroase tipuri de fond de ten, pe care le poți alege în funcție de textură și consistență, adecvate pielii tale. Pentru tenul normal, fără imperfecțiuni, poți opta pentru produse de tip BB cream, care uniformizează, hidratează și oferă luminozitate sau pentru loțiuni de tip balsam, cu pigment, care oferă tenului un aspect natural.

Fondurile de ten lichide, cu o acoperire medie spre mare, pot fi folosite atât pentru un ten normal, cât și pentru un ten mixt, pentru a estompa imperfecțiunile de la nivelul feței. În ceea ce privește alegerea fondului de ten ideal pentru tenul gras, renunță la fondurile de ten pe bază de ulei, care vor accentua și mai mult excesul de sebum. Pentru un astfel de ten, poți alege un fond de ten lichid fără ulei sau un fond de ten sub formă de pudră. Dacă ai nevoie de produs cu acoperire mare, care sa reziste pana la 16 ore, poți alege un fond de ten de la Vichy.

Alegerea nuanței potrivite

Pentru ca machiajul să nu fie ruinat, trebuie să te asiguri că găsești nuanța potrivită pentru fondul de ten. Multe persoane fac greșeala de a încerca fondul de ten pe mână sau pe față, însă locul ideal rămâne gâtul. Încearcă cel puțin trei nuanțe de fond de ten pe linia maxilarului, iar nuanța care se apropie cel mai mult (sau care este identică) de nuanța tenului tău va fi cea pentru care poți opta.

În plus, pentru că lumina din magazinele de cosmetice poate fi înșelătoare, după testarea fondului de ten în magazin, observă cum arată aceasta și în lumina naturală, pentru a vedea dacă nuanța ți se potrivește. De cele mai multe ori, poți compara și nuanța din sticlă cu cea a tenului tău, în cazul în care îți dorești să achiziționezi un produs care nu poate să fi testat în magazin.

Aplicarea optimă a fondului de ten

După ce ai curățat tenul și ai folosit o cremă hidratantă, este indicat să aplici și o bază de machiaj sau un primer. Acest produs are rolul de a netezi tenul, mascând aspectul mărit al porilor. Dacă ai un ten mixt sau gras, baza de machiaj te va ajuta să scapi de tenul cu aspect lucios, pentru un machiaj rezistent, pe tot parcursul zilei. Un machiaj impecabil include aplicarea fondului de ten cu o textură lejeră dar care asigură acoperire, pentru ca pielea ta să fie catifelată, strălucitoare și fără imperfecțiuni.

Cu toate acestea, dacă îți dorești ca machiajul să reziste foarte bine pe parcursul zilei, nu încărca tenul, folosind o cantitate mare de produs. Întinde fondul de ten din interiorul feței către exterior, din centru până la linia părului și gât. Pentru un rezultat cu acoperire mică, poți aplica fondul de ten și cu degetele. Pensula special creată pentru fondul de ten îți va fi utilă în momentul în care ai nevoie de o acoperire medie, în timp ce buretelul este indicat pentru o acoperire mare. În funcție de modalitatea pe care ai folosit-o pentru a aplica fondul de ten, nu uita să-l întinzi cât se poate de bine, pentru a te feri de pete inestetice.

Ai grijă și la zona urechilor, la gât și la linia părului, deoarece fondul de ten tinde să lase linii. Acoperă cearcănele cu un corector și estompează produsul cu ajutorul unui burete. Fondul de ten poate fi fixat cu o pudră liberă, care să nu încarce tenul.

Acum ești pregătită pentru restul machiajului feței! Nu uita că tenul tău trebuie să arate perfect, de aceea trebuie să alegi fondul de ten care ți se potrivește, în funcție de textură, nuanță și grad de acoperire, pentru un machiaj impecabil, întreaga zi!

 

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

 

Comments

comments

Lasă un răspuns