Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum alegi rujul potrivit în funcţie de nuanţa tenului

Cum alegi rujul potrivit în funcţie de nuanţa tenului

Atunci când vine vorba de trusa ta de machiaj, cu siguranţă eşti fericita posesoare a unui întreg arsenal de cosmetice: de la rimeluri şi blush-uri în diferite nuanţe, până la rujuri închise sau deschise, unele dintre ele niciodată purtate. Te-ai întrebat vreodată de ce cumperi rujuri care te atrag prin ambalaj sau culoare, dar pe care nu le foloseşti aproape niciodată? Răspunsul este simplu: unele nuanţe de ruj nu se potrivesc cu subtonul pielii tale, de aceea ai impresia că te fac să arăţi palidă sau obosită, deci nu te avantajează deloc. În acest articol, vom pune accent pe modul în care îţi poţi identifica uşor subtonul pielii, dar şi care sunt cele mai potrivite nuanţe de ruj pentru tine, în funcţie de subton.

Identifică subtonul pielii tale

Una dintre regulile de aur pe care trebuie să le cunoşti înainte să îţi alegi produsele cosmetice potrivite este identificarea subtonului pielii. Acestea sunt în număr de trei: subton cald, subton rece şi subton neutru. Astfel, dacă ai un subton rece, ai o piele mai albă, care se bronzează greu şi se înroşeşte uşor, în timp ce subtonul cald aparţine persoanelor cu nuanţe aurii sau măslinii ale tenului. Dacă nu te încadrezi în niciuna dintre aceste categorii, ai cel mai probabil un subton neutru, ideal pentru purtarea oricărei culori, care te va avantaja. Cu toate acestea, există şi mici trucuri prin care poţi afla ce subton are pielea ta. Astfel, nu trebuie decât să mergi într-un colţ al camerei, unde există lumină naturală. Priveşte-ţi cu atenţie venele: dacă nuanţa lor este apropiată de albastru sau mov, ai un subton rece. În caz contrar, pentru un subton cald, venele tale vor fi mai greu vizibile şi vor avea o nuanţă subtilă de verde. În plus, îţi poţi identifica subtonul pielii şi cu ajutorul unor bijuterii. Suprapune o bijuterie argintie şi una aurie pe pielea ta şi, lăsând deoparte preferinţele tale, observă cu atenţie care îţi complimenteaza cel mai mult tonul pielii. Bijuteriile aurii vor arăta impecabil pe pielea măslinie, în timp ce subtonul rece va anunţa alegerea bijuteriilor din argint.

Nuanţe de rujuri potrivite pentru subtonuri calde

Dacă ai identificat cu succes subtonul pielii tale, nu îţi rămâne decât să alegi nuanţele de ruj care te avantajează. Pentru subtonurile calde, cele mai potrivite nuanţe sunt rozul, portocaliul şi nuanţele de nude, fiindcă îţi vor complimenta armonios trăsăturile feţei. Nu te feri nici de nuanţe de corai, roz pal sau piersică. Mai mult, poţi opta şi pentru alegerea rujurilor roşii, care au reflexii aurii sau portocalii. Nu alege rujuri roşii care conţin irizaţii de albastru sau burgundiu. Acestea sunt potrivite pentru persoanele cu subton rece şi nu te vor avantaja precum îţi doreşti. În ceea ce priveşte garderoba, persoanele cu subtonuri calde trebuie să aibă obiecte vestimentare în aceleaşi nuanţe calde de galben, portocaliu, auriu sau roşu.

Nuanţe de rujuri potrivite pentru subtonurile reci

În totală opoziţie cu subtonurile calde, subtonurile reci aduc în lumină nuanţe de ruj mai aprinse: roşul cu nuanţe de mov sau albastru, movul, burgundiul sau marourile sunt cele mai bune opţiuni. Dacă optezi pentru nuanţele de ruj prea deschise, potrivite pentru un ten cald, acestea te pot face să arăţi palidă. Alege să porţi acest machiaj în combinaţie cu haine albastre, roz închis, violet sau verde, care să îţi definească trăsăturile. Vrei să porţi un ruj roşu, intens, dar nu eşti mulţumită de dantura ta? Nimic mai simplu! Alege un cabinet dentar profesional, aşa cum este Denttaglio, unde poţi beneficia de numeroase tratamente sau implanturi. Pentru a purta cu încredere un ruj roşu, sunt recomandate şi şedinţele de albire cu lampă zoom, care te vor ajuta să ai un zâmbet de invidiat!

Nuanţe de rujuri potrivite pentru subtonurile neutre

Am putea spune că persoanele care au un subton neutru al pielii sunt printre cele mai norocoase, deoarece au atât reflexii reci ale pielii, cât şi calde. Acestea pot purta rujuri în culori diferite, fără teama că nu le vor avantaja. De la rujuri în nuanţe de roşu deschis până la roşu închis, roz sau maro, opţiunile sunt numeroase! Dacă şi tu te numeri printre persoanele care au un subton neutru, nu îţi rămâne decât să alegi rujurile şi fardurile care îţi plac cel mai mult.

Pentru a alege rujul potrivit şi a elimina riscul de a cumpăra mai multe nuanţe care nu ţi se potrivesc, ţine cont de subtonul pielii tale! Astfel, opţiunile de culori spre care te poţi îndrepta vor fi diferite dacă ai un subton cald sau rece. Alege nuanţa de ruj care ţi se potriveşte cel mai bine şi accesorizeaz-o cu cel mai important element – zâmbetul tău!

Sursa Digital Workforce

Comments

comments

Lasă un răspuns