Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum ascunzi o noapte nedormita prin machiaj

Cum ascunzi o noapte nedormita prin machiaj


Poate crezi că expresia ”somn de frumuseţe” este doar atât, o expresie, dar ai observat vreodată cum semnele oboselii sunt perfect vizibile pe pielea ta? O noapte nedormită poate avea un impact vizibil pe faţa ta iar rezultatele sunt deseori neplăcute. Oboseala nu se resimte doar la nivel de energie, ci şi din punct de vedere fizic. Dar dacă ţi-am spune că poţi masca o noapte nedormită prin machiaj?

Feliile de castravete

Poate crezi că este vreun clişeu rupt din filme, dar feliile subţiri de castravete puse pe ochi chiar sunt capabile să facă minuni. Răcoresc pielea, o hidratează şi diminuează cearcănele.

Pliculeţul de ceai

Cafeina din ceaiuri acţionează ca un antiinflamator, dar numai dacă vorbim de ceaiul verde, negru sau alb. Foloseşte un pliculeţ din care a fost deja folosit, pune-l la răcit în frigider şi apoi pune-l pe pleoape pentru 10 minute.

Pulverinzante

Ştii recipientul acela cu apă folosit la salon pentru a-ţi uda părul înainte de a fi tuns? Cumpără un astfel de recipient de dimensiuni mai mici, umple-l cu apă şi ţine-l la tine în geantă. În momentele când situaţia ţi-o permite, pulveriează puţină apă pe faţă. Nu numai că te hidratezi, dar te mai şi trezeşte din somn. Presară şi câţiva stropi de ulei esenţial de mentă şi portocal şi te vei simţi mai bine.

Creme hidratante

O cremă hidratantă ajută tenul tău să absoarbă apă şi te ajută şi pe tine să pari mai odihnită atunci când ai tenul hidratat.

Lapte şi gheaţă

Fă-ţi o compresă rece cu gheaţă dintr-un prosop înmuiat în lapte şi pune-l pe faţă câteva minute.

Fondul de ten

Renunţă la fondul de ten din belşug deoarece pielea ta o să arate ca o mască pentru că vei fi tentată să îl foloseşti în cantităţi foarte mari ca să ascunzi cearcănele.

Rimelul

Dacă foloseşti un cleşte pentru întors genele şi un rimel care nu încarcă genele, vei avea un look mai plin de energie deoarece ochii tăi par mai mari şi mai strălucitori.

Blush-ul

Dacă alegi un blush de nuanţa piersicii, pielea ta o să pară mai strălucitoare şi vei îndepărta atenţia de la cearcăne. Mai mult, culoarea piersicii te face să pari mai tânără.

Porii

Trebuie să îţi cureţi porii încărcaţi după o noapte nedormită. Dar în loc să foloseşti soluţia ta tonică obişnuită, foloseşte un abraziv facial care curăţă tenul şi îi oferă un aspect mai odihnit.

Creionul de ochi

După o noapte nedormită, ochii tăi vor fi inevitabil mai roşii. Dacă foloseşti un creion de ochi alb sau bej, poţi ascunde din această roşeaţă.

Rujul

Rujul deschis la culoare atrage atenţia de la cearcănele de sub ochi şi îţi luminează chipul.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns