Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum combati acneea de pe corp

Cum combati acneea de pe corp

Acneea de pe corp este la fel de demoralizatoare ca acneea facială, iar dacă nu este tratată are tendința să se intindă și să persiste. Trebuie spus că toate persoanele cu acnee facială pot face acnee pe corp. Iată care sunt cele mai bune metode care te pot ajuta să ții această problemă sub control. Oricum cea mai bună soluție este să apelezi la sfaturile și recomandările medicului dermatolog.

Baie regulată. Pielea este hidratată și curățată ceea ce este o bună barieră în blocarea evoluției pentru acneea de pe corp. Adaugă în apa de baie un pumn de sare grunjoasă, o cană de ceai verde foarte concentrat, adaptează apa la o temeperatură confortabilă, folosește un săpun natural și clătește bine bielea cu apă călduță. Foarte important: nu te șterge prin frecare. Vara este perfect daca nu te ștergi deloc și îmbraci un halat de baie, iar iarna te poți șterge prin tamponare.

Săpun natural. Există o posibilitate mare ca acneea de pe corp să fie corpul tau este cauzată ca urmare a gelului de duș sau săpunul pe care îl utilizezi. Cele mai bune sunt săpunurile medicinale sau din plante și geluri de dus care purifică, pentru că sunt mai blânde și nu provocă iritații.

Bea multă apă. Recomandarea, înseamna să bei cu adevărat multă apă, ceea ce ce înseamnă un minim de circa un litru și jumătate de apă pe zi, la care se adaugă toate celelalte surse de apă: fructe, legume, ceai, sucuri, supă. Evident la fel de importantă este dieta. Apa ajută la detoxifierea corpului, reduce secreția de sebum și îmbunătățește Ph-ul natural al pielii.

Clatește bine rufele și folosește detergenți cât mai simpli, de preferat fără enzime și fără parfumuri. Spală rufele cu apă foarte caldă pentru a distruge toate bacteriile

Folosește creme și loțiuni pe bază de ceai verde. Sunt foarte bune pentru a ține sub control acneea de pe corp.
Aloe Vera este o soluție bună pentru pielea cu probleme pentru că poate calma iritațiile, acneea și închide porii.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns