Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum faci fata micilor crize de frumusete

Cum faci fata micilor crize de frumusete

E tardiv să mai cauți motivele pentru care ți se întâmplă, dar poate te consolează faptul că nu ești singura cu așa ghinion; majoritatea mireselor are parte de astfel de provocări pe ultima sută…

Ai ochi de „raton”

Somnul de frumusețe? Cine poate dormi când nunta e atât de aproape? Stres, emoții, scenarii, forfotă în jurul tău, furnizori neserioși… am putea continua la nesfârșit cu lista motivelor pentru care nu poți pune geană pe geană, iar dacă reușești să adormi, frântă de oboseală, ai coșmaruri (chiar, și tu ai visat că mirele nu mai apare la nuntă?).

Cearcănele nu întârzie să apară, și nu doar din cauza nesomnului și extenuării; deshidratarea, retenția de apă și circulația deficitară a sângelui în zona de sub ochi duc la agravarea lor. Ce ai de făcut? Pregătește-ți somnul cu un ceai de tei călduț și pune pliculețele la frigider, pentru a le folosi dimineață pe post de comprese anti-cearcăne. Caută să bei minim 2 litri de apă zilnic, renunță la sarea din alimentație și procură-ți un tratament intensiv pentru zona ochilor – alege o cremă dotată cu aplicator pentru masaj, pe care să-l folosești dimineața și seara.

Te simți… pufoasă

Retenția de apă poate să-ți dea această senzație, dacă nu cumva mănânci nesănătos (făinoase, prăjeli, dulciuri! Încearcă să elimini sarea din alimentație, bea apă și ceaiuri neîndulcite, consumă legume și fructe proaspete (nu face exces, și fructele pot ingrășa) și caută să faci mai multă mișcare. Încearcă 2-3 ore de Pilates în săptămâna nunții, sunt bune pentru trup și minte!

Apare o erupție pe piele

Că e de la stres sau pentru că ți-ai ales fix săptămâna premergătoare evenimentului să testezi o nouă cremă de corp ori un tratament la salon, aproape că nu mai contează! Important este să o poți rezolva, astfel încât să nu te vezi nevoită să amâni nunta (ăsta chiar ar fi un motiv serios!). De aceea, cel mai bine ar fi să ai la îndemână… numărul unui dermatolog; încercarea de a face față singură problemei, administrându-ți medicamente sau unguente după ureche, ar putea chiar agrava situația!

Noua culoare de păr e un dezastru

Te poți vopsi din nou imediat ce constați oroarea, însă nu fără riscuri majore. Aplicarea unui alt produs de colorare ți-ar putea afecta scalpul, astfel încât să te trezești cu o iritație de toată „frumusețea”! În plus, n-ai garanția că a doua oară va fi cu noroc, că vei obține nuanța dorită. Sfatul nostru: reîmprospătează-ți culoarea cu cel puțin 10 zile înaintea nunții (retușul cu aceeași nunață nu va fi, astfel, o problemă!), mai ales dacă optezi pentru o schimbare majoră (care implică decolorare, de exemplu). Iar pentru a fi și mai sigură că nu vei da greș, ar fi mai bine să lași asta în seama specialiștilor!

Ți se rupe o unghie

Nu toate femeile agreează manichiura cu gel, caz în care repararea unei unghii ar fi un fleac! Graba și multitudinea de sarcini de îndeplinit pe ultima sută pot avea și astfel de urmări! Și, să fim serioase, o unghie ruptă e o „dramă” în general, darămite în ajun de nuntă! Ce poți face? O să ți se pară amuzant, dar o poți repara cu… un plic de ceai. Mai precis, cu o bucățică din pânza acestuia, lipită cu adeziv de unghii false peste suprafața întregii unghii. Lipește, pilește, apoi lăcuiește (hârtia devine tranparentă) sau aplică bază incoloră și apoi lacul colorat! Ai să rămâi surprinsă cât de bine ține unghia!

Comments

comments

Lasă un răspuns